Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nieprawdopodobne!!!!  (Przeczytany 10106 razy)
szkamil
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Sierpień 07, 2004, 10:32:15 »

ja mialem idedycznie tez zosatal mi jeden gupi zawolalem barata no i on mi powiedział ze to gupik Smiley)
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Grudzień 02, 2004, 18:48:21 »

Witam! Wreszcie doczekałem się mniej, więcej udanego miotu! Mam 9 młodziutkich mieczyków! Jestem trochę zdziwiony, bo mam tylko jednego samca z dwoma mieczami i został on jakimś cudem ojcem. Znacie jakieś takie dziwne przypadki? Teraz czekam na tarło welonków, mam nadzieję, że mi się uda......  Cheesy
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Grudzień 02, 2004, 19:48:44 »

Cytat: Przem
Jestem trochę zdziwiony, bo mam tylko jednego samca z dwoma mieczami i został on jakimś cudem ojcem

A co w tym dziwnego ? Akurat budowa płetwy ogonowej nie ma znaczenia Smiley
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Grudzień 02, 2004, 20:09:23 »

Mieczyki z podwójnym mieczem mają sztucznie wydłużone płetwy, a przez to także gonopodium, które jest giętkie i trudno mieczykowi zapłodnić samicę...
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Grudzień 02, 2004, 20:36:12 »

No, nie zawsze Smiley Tu nie o ilość mieczy chodzi, a właśnie o weloniaste formy. Zapłodnienie jest mniej prawdopodobne, ale zdarza się.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Grudzień 02, 2004, 20:44:59 »

weloniaste miecze od dawna bardzo mi się podobały. Tak się spytam, czy widzieliscie weloniastego mieczyka z normalnym gonopodium :?:

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Grudzień 02, 2004, 21:54:13 »

To chyba nie jest możliwe, żeby weloniasty mieczyk miał normalne gonopodium. Bądź co bądź jest to płetwa, a weloniaste mieczyki mają wszystkie płetwy wydłużone. Smiley
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Grudzień 02, 2004, 21:56:43 »

Słuchajcie, natury nikt nie oszuka. Jak samiec ma weloniaste gonopodium nie oznacza, że nie będzie ojcem. Prawdopodobieństwo będzie mniejsze, ale nie jest to niemożliwe. W rzeczywistym świecie nie ma nic na tak albo na nie.
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #23 : Grudzień 06, 2004, 18:13:27 »

Mi osobiście udało sie rozmnożyć jusz pare rybek powiem od początku a więc najpierw przesadziłem danio malabarskie złożyły ikre puźniej 1 wrzesnia gupik potem molinezje malinezji to mam chyba jusz ok 150 i mieczyk teraz kotny

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #24 : Styczeń 02, 2007, 20:03:02 »

moje pirwsze rozmnożone ryby to molinzje ale to było 7 lat temu Cheesy teraz rozmnażam bardziej wymagające rybki Grin

Astronotus ocellatus i drobnica.
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Styczeń 02, 2007, 22:10:35 »

mi standardowo pierwsze gupiki , myślałam że oszleje ze szczęscia, Radoche miałam jak nigdy. Ale któż nie powie że pierwszego narybku nieodchować w sposób ( brak doświadczenia). Ten kto tego dokonał respekt  Good !

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Styczeń 03, 2007, 16:03:48 »

Gratuluję wszystkim udanego narbku Smiley Ja jeszcze niestety nie am narybku, ponieważ nie mam pary żadnego gatunku, a nawiasem mówiąc to akwarium posiadam od niecałego tygodnia, tzn. rybki w akwarium Smiley

x))
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Styczeń 03, 2007, 17:29:38 »

Martyna, niektóży mają w pierwszy dzień wpuszczenia ryb do akwa, sprzedawcy wciskają ryby w ciąży (żyworódki) Kup im pare, nikt nielubi być samotny  Cool

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
monika_dr
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Styczeń 03, 2007, 19:43:33 »

Witam!
Pamiętam to fajne uczucie:)Smiley Mi jako pierwsze rozmnożyły się molinezje (dostałam je jak były malutkie i przeżyły wszystkie choróbska w moim akwa) i nawet udało mi się odchowac kilka młodych:) Potem gupiczka urodziła maleństwa... Teraz mam akwarium 120 litrów i ok 25 molinezji i kilka gupików i ich małe już nie robią takiego wrażenia. Za to udało mi się 3 dni temu rozmnożyć gurami:) Samca złotego z marmurkową samiczką:) Obecnie w małym akwarium (60 l) pływa sobie ok 300 larw:) i jestem z siebie strasznie dumna bo udało się dopiero za 3 razem:)
Pozdrawiam:)
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Styczeń 12, 2007, 16:01:35 »

Martyna, niektóży mają w pierwszy dzień wpuszczenia ryb do akwa, sprzedawcy wciskają ryby w ciąży (żyworódki) Kup im pare, nikt nielubi być samotny  Cool

Mam już parę gupików Smiley Do końca stycznia powinny być Wink

x))
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: