Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: karmidełko - automacik - co myślicie???  (Przeczytany 3766 razy)
Inka
Nowy
*

« : Kwiecień 25, 2004, 21:51:42 »

zastanawiam sie nad karmidełkiem, wypatrzyłam już model, ale nie jestem pewna co do firmy i praktyczności. Będę wdzięczna za rady

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 26, 2004, 14:12:58 »

Nie mogę się wypowiedzieć lecz też jestem zainteresowany takim rozwiązaniem zwłaszcza na czas dłuższego wyjazdu wszystkich domowników.
Jaka jest cena tego modelu ?
Pozdr.

112,25
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 26, 2004, 15:20:29 »

A ja slyszalem (nie wiem ile w tym prawdy), ze potrafi pokarm zawilgotniec i kicha.. po karmieniu. Moze to zalezy od firmy i modelu, a moze ktos wprowadzil w blad ludzi chcacych sobie takie ustroistwo kupic.

pozdrawiam
asmi
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 26, 2004, 16:46:00 »

Cytat: A-smi
A ja slyszalem (nie wiem ile w tym prawdy), ze potrafi pokarm zawilgotniec i kicha.. po karmieniu.

Dokładnie tak, nie znam tego ze strony praktycznej (nie mam), ale czytałemw necie że tak się dzieje.Zwłaszcza w zbiornikach zamkniętych.Jednak jest jakiś model (nie pamietam firmy) do którego podłącza się pompkę napowietrzajaca i ma to zapobiegać zawilgoceniu pokarmu.Na ile jest to skuteczne to nie wiem.

385 l - dyskowce
Inka
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 26, 2004, 20:01:35 »

dokładnie tak jest model do którego podłącza się wężk o pompki. To jest link do strony: http://www.discus.com.pl/sklep/product_info.php?products_id=501. Słyszałam jednak że karmidełka Ehaima są ponoć najlepsze. Dlatego szukam osoby która taki karmik używa.

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 26, 2004, 20:41:12 »

Ja również się nad tym zastanawiam w związku z częstymi wyjazdami. Pytanie, może laickie - jak to się instaluje ? Chodzi o to, że mam pokrywę, a raczej nie da się jej nawet przesunąć bo mam jeszcze ciekawskiego kota.
Inka
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 26, 2004, 21:27:21 »

ja też mam pokrywę, dziś oglądałam karmidełko ale żadnej znanej firmy, więc nie wiem jakie są gabaryty, ale jutro się dowiem, bo mnie to ciągle frapuje.   Cheesy

Inka
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 27, 2004, 12:48:25 »

na razie wiem tyle że w akwariach zamkniętych, czyli z przykrywami lepiej nie stosować bo pokarm wilgotnieje. Dostałam takie info ze sklepu akwarystycznego. Sad

Hammer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 27, 2004, 14:42:22 »

JA myślę że jeśli nigdzie na dłużej nie będziesz wyjeżdżać to to jest po prostu niepotrzebne, ja mam duzo przyjemności karmiac i oglądająć jak moje rybki wsuwają....
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 27, 2004, 16:00:59 »

Właśnie mój problem polega na tym że będę wyjeżdżał nawet i na miesiąc czasu z domu:/ W większości znajdzie się ktoś kto mi rybcie nakarmi i wysczyści filtr, ale czasem będzie tak że nie będzie komu tego dopilnbować. Problem światła będzie załatwiony poprzez automatyczny włącznik, pozostaje karmienie. W mądrej książce wyczytałem że nie karmienie rybek przez 2 tyg. nie powinno im zaszkodzić (znaczy zabić Wink ) jak jest naprawdę Huh ... Pozdr

112,25
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 27, 2004, 16:27:15 »

Cytat: Tramal
W mądrej książce wyczytałem że nie karmienie rybek przez 2 tyg. nie powinno im zaszkodzić (znaczy zabić Wink ) jak jest naprawdę Huh ... Pozdr

Kiedyś wyjachałem na tydzień a ryby przeżyły (nikt ich nie karmił)
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 27, 2004, 16:46:23 »

Wink dobra To powiem matuli ,że jak mnie nie będzie to na tydzień może spokojnie wyjechać... Kto da więcej Huh Tydzień po raz pierwszy Wink Pozdr.

112,25
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 27, 2004, 20:14:56 »

Rozmawiałem z jednym hodowcą z Wałcza. Jeśli ryby są karmione regularnie to tydzień głodówki wytrzymają, a nawet czasem jest to wskazane. Co innego jeśli chodzi o narybek - ten musi być karmiony. Każdy chyba powinien sam ocenić czy potrzebuje taki karmnik.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 27, 2004, 21:10:01 »

O właśnie, słuszna uwaga z tą "głodówką" mdramski Smiley.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: