Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « pielęgniczki kakadu - czy uda się odchować narybek???
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: pielęgniczki kakadu - czy uda się odchować narybek???  (Przeczytany 10863 razy)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Listopad 12, 2007, 14:24:06 »

Miałem jakiś czas temu haremik kakadu Smiley twój samiec to napewno facet Smiley bez dwóch zdań, co do małych to spróbuj przenieść ikrę razem (!!) z samicą do oddzielnego akwa np. w wiaderku albo miseczce,nie oddzielaj ich bo samica zje ikrę/młode karm wylęgiem artemii i niedługo potem możesz dawać pył suchy, podawaj coraz większą artemię, na niej szybko rosną, fajne rybcie, wielką frajdę sprawia doczekanie się szczyli Grin gratuluje wyboru Smiley

papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
franta
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Listopad 12, 2007, 15:24:29 »

Dzięki za radę. W jaki sposób można uzyskać wylęg artemii. Co to wogóle jest Huh
Laik ze mnie ..............................
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2007, 15:27:51 wysłane przez franta » Zapisane
numiko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Listopad 13, 2007, 07:46:29 »

Witam!
Linki  o artemii:

http://klub.chip.pl/akwaria/akk/artykuly/artemia.html
http://www.artemia.pl/

Jeśli zaś chodzi o zdjęcia to po kolorze płetw piersiowych można poznać, że na pierwszym zdjęciu jest samiczka (niemal czarne płetwy) a na drugim jest samiec (jasne płetwy).

Życzę powodzenia!
franta
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Listopad 19, 2007, 21:12:24 »

HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Doczekałem się małych kakadu- są wielkości około 1mm, nie wiem czy przeżyją - będe pisał co i jak  Wink Wink Wink Wink Wink
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Listopad 20, 2007, 09:27:14 »

Gratuluję. Pilnuj małych ;-) Ja dodam, że po raz trzeci moja samica złożyła ikrę  Grin Tym razem przeniosłem wszystko do osobnego zbiornika i póki co samica nadal pilnuje ikry a to dobry znak  Good !

franta
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Listopad 20, 2007, 09:53:25 »

Ja niestety nie miałem możliwości przeniesienia   Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Samica z młodymi jest w ogólnym - to jest jej drugie tarło odkąd ją mam. Z pierwszego nic nie przeżyło Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Może teraz się uda ............................

I jeszcze jedno jeśli chodzi o karmienie. Nie mam dostepu do wylegu artemi, na chodowle pantofelka to trochę za późno. Czy można podawać takim maluchom pod pyszczek zółtko jajka kurzego??? Huh
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2007, 12:12:09 wysłane przez franta » Zapisane
franta
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Grudzień 10, 2007, 20:14:37 »

Moja samiczka po raz trzeci w ciągu 2 msc ma małe.
Za każdym razem coraz więcej.
Ten miot liczy około 40-50szt.
Dwa pozostałe mioty niestety nie przeżyły w ogólnym aqa.
Teraz połowę małych przełożyłem do kotnika - pływają juz tam 3 tygodniowe mieczyki i gupiki.
Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.
Będę dalej obserwował i zdam relacje co i jak wyszło Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Myślicie że zdobrze zrobiłem Huh Huh Huh Huh
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Grudzień 10, 2007, 20:17:31 »

Teraz połowę małych przełożyłem do kotnika - pływają juz tam 3 tygodniowe mieczyki i gupiki.

Myślę, że to nienajlepszy pomysł ponieważ mieczyki i gupiki rosną zdecydowanie szybciej niż młode pielęgniczki. Najlepiej byłoby przełożenie młodych kakadu do osobnego kotnika aby nie stały się przypadkową karmą co bardziej podrośniętych mieczyków.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: