Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 20, 2007, 19:04:56 » |
|
Prętnik im nic nie zrobi o to sie nie musisz martwić  Jeśli będą dorosłe a co z potomstwem ?Ja bym odradzał takie posunięcie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 20, 2007, 19:14:14 » |
|
a czy krewetkarium moze byc jednoczesnie kotnikiem dla zyworodek? bo takie mam plany
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 20, 2007, 19:15:56 » |
|
a czy krewetkarium moze byc jednoczesnie kotnikiem dla zyworodek? bo takie mam plany
Nie powinno choć jeśli nie masz miejsca ,ale ja bym tak nie zrobił narybek często umiera przez co wzrasta poziom NO2 i NO3 i ze względów estetycznych oczywiście 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 20, 2007, 19:17:28 » |
|
to w takim razie lepszym wyjsciem jest kojec siatkowy w akwa ogulnym niz krewetkarium-kotnik? co polecasz w tej sytuacji? [a krewetki nie beda zainteresowane wyjedzeniem umarlakow?]
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2007, 19:20:29 wysłane przez ala »
|
|
|
|
|
Błazenek
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 20, 2007, 19:22:18 » |
|
to w takim razie lepszym wyjsciem jest kojec siatkowy w akwa ogulnym niz krewetkarium-kotnik? co polecasz w tej sytuacji? [a krewetki nie beda zainteresowane wyjedzeniem umarlakow?]
Może najpierw załóż kotnik uzbieraj kasę i weź się za krewecie-lepszego wyjścia nie widzę  Krewetki są roślinożerne więc raczej nie zjedzą umarlakó 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 20, 2007, 19:28:45 » |
|
Krewetkarium oczywiście może być złobkiem dla młodych rybek. Maluchy nie zjedzą ich, chyba ze takie podrosnięte to zjedza i mlode krewetki. Oczywiście, że krewetki bedą zjadać martwe rybki
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 20, 2007, 19:35:03 » |
|
nie, nie kotnik jest sprawa drugozedna krewetkarium to jest teraz ''moj chicior'' jest juz zalane od jakiegos czasu, czeka tylko na lokatorow. poprostu mialam nadzieje te sprawy polaczyc i zdawalo mi sie ze to dobry pomysl.. ale w tej sytuacji ..hmm..jeszcze zobacze (bo kojec tez nie ma walorow estetycznych a i komfort zaden...) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 20, 2007, 19:36:29 » |
|
to mnie troszke pocieszyles Raffy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misiek13
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 05, 2008, 21:34:42 » |
|
jakie gony je krewetka red cherry???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 06, 2008, 17:49:05 » |
|
Microrasbory Galaxy
Oj niestety mało z Nas ma okazje sie nad tym zastanawiac  [/quote] ja mam mieszanke 22 krewetek (dzieki za namiar Seboos  wiem, wiem- pyfko  ) babaulti i redek. do tego 5 otoskow i 7 microrasbor, ktore przezyly pogrom (sprawca? chinski filterek najpewniej) i wszystkie spokojnie razem zyja  tylko odradzam galaxy jak ktos ma malo zarosniety baniak (jak ja) bidulki chowaja sie jak sie kichnie  i chyba bardziej sie one boja krewetek niz krewetki ich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misiek13
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 07, 2008, 20:54:17 » |
|
moje krewetki red cherry chodza tylko po korzeniu i zwirku na rosliny bardzo rzadko wchodza ( co mnie dziwi ) a na roslinkach sa krasnorosty lub nitkowce czy krewecie to zjedza???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Idd
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 18, 2008, 22:31:16 » |
|
a czy ja moglabym z molinezjami, daniami, prętnikami, zmienniakami i glonojadem (nie mam pojęcia czy to jest zbrojnik czy cos innego - w sklepie było napisane glonojad) mogłabym trzymać jakieś krewetki? Jak tak, to jakie?
|
|
|
|
|
|
60l. , 25l. ; D
|
|
|
bartomaniak
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 25, 2008, 19:14:36 » |
|
a jakie masz krewetki to zalezy
|
|
|
|
|
|
Koczam krewetki
|
|
|
Idd
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 26, 2008, 13:36:52 » |
|
nie mam zadnych i właśnie chciałabym sobie kupic.
|
|
|
|
|
|
60l. , 25l. ; D
|
|
|
|
Misquamacus