Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Cisza w pokoju gdzie spimy jak wyciszyc filtr zewnetrzny
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Cisza w pokoju gdzie spimy jak wyciszyc filtr zewnetrzny  (Przeczytany 22178 razy)
weekendrunner
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Grudzień 28, 2008, 22:30:51 »

CZesc dokleje sie;ja mam fluvala 305 od 3 lat wiec juz sie albo przyzwyczailem albo jest cichy stoi w szawce na gabce takiej dosc gestej 4-5cm. a na rury proponuje taka otuline z pianki (takie sie zaklada na rury od centralnego ogrzewania lub wody)nie sa drogie sa dosc dlugie i fajnie wygluszaja szum wody w rurach i izoluja od scianek i w miejscu gdzie wychadza weze z szafki swietnie sie to poddaje jak trzeba weza zgiac estetycznie wyglada latwo zaklada bo pianka jest nacieta na calej dlugosci(nie trzeba wyjmowac wezy z wody) a gdzie nie dolega to fajnie spiac taka opaska plastykowa z zabkami lub tasma.Powodzenia. papa

malawi 300l
krzys123k2
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Styczeń 08, 2009, 21:32:42 »

wg mnie pomysł dobry, gorzej jak ktoś trzyma filtr poza szafką, wtedy raczej węże obklejone pianką estetyczne nie są Wink
Ja osobiście przywykłem już do pracy urządzeń, mam przecierz nawet 24/7 brzęczyk włączony, który napędza odpieniacz, a wiadomo jak brzęczyki chodzą Wink

ja swoj brzeczyk połozyłem na takiej wacie jaką stosuje sie w filtrach i jest cisza

214profil,AquaelUNIMAX 500,UV,CO2,1W/L,Aqua,Power i SunGlo(3x30w)+T5 2x54W
90 neon innesa
20 razbora klinowa
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: