Teoretycznie nadają się karliki (te małe żabki, które są w zoologach). Jednak jeśli jest dużo ryb może być im ciężko zdobyć pożywienie (żywy pokarm, nie słuchaj tych, co Ci będą mówić, że jedzą płatki dla rybek, hodowałem te żabki przez lata i wiem co piszę), poza tym nie lubią zbyt silnego prądu wody czyli mocnego filtra (pochodzą z wód stojących). Potrzebują kryjówek i niezbyt wysokiego akwarium (podpływają do powierzchni, żeby zaczerpnąć powietrza, a długa podróż w górę może je stresować. Nie wychodzą na ląd (w przeciwieństwie do większości żab prowadzą całkowicie wodny tryb życia), potrzebują za to sporo kryjówek (korzeni, gęstych roślin). Poczytaj na forum już pisałem o żabkach, jakby co to pisz mój mail
alcest999@poczta.fmPS do akwarium wielogatunkowego nie nadają się żaby szponiaste (Xenopus, te duże), po prostu zjadłyby Ci rybki (mam takie, to prawdziwe potwory). Pozdrawiam.
Aha co do żabki z welonami to kiepski pomysł, żabki (karliki) są małe i płochliwe, welonki duże i mają duże pyszczki (znajomemu welonka połknęła żabki). W ogóle żabki z dużymi rybami to zły pomysł, najlepsze dla nich akwarium jednogatunkowe.