Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: drobne pytanie  (Przeczytany 1889 razy)
maciukey
Nowy
*

« : Sierpień 18, 2007, 18:39:07 »

Hej mam takie drobne pytanko a mianowicie czy zeby rozmnozyć danio to musze je rodzielać od siebie czy istnieje jednak taka mozliwosć ze jak ich nie rozdziele i wsadze do kornika spałniajać oczywiście ppozostałe warunki czyli zeby poranne promienie sloneczne oswietalły akwa tarliskowe to moge liczyć na ikre . Z góry dzieki za pomoc
maciukey
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 18, 2007, 18:39:31 »

chodzi mi o danio pregowane
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 18, 2007, 19:44:53 »

zrob tak
karm dobrze danio przez tydzien najlepiej zywym pokarmem
uszykuj akwarium tarliskowe niski poziom wody i akwarium dobrze jezeli jest dlugie, woda swierza odstana mocno natleniana, siatka ruszt ikrowy do tego wrzuc troche roslin temp 25 c postaw w poblizu okna, wpusc ryby w nocy zlap je po zgaszeniu swiatla bedzie latwiej, na 2 lub 3 dzien nastapi tarlo

młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2007, 08:14:44 »

czyli one nie wymagaja jakichs specjalnych parametrów tak jak np neonki ?? i ikra nie jest wrażliwa na swiatło ??

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 20, 2007, 11:51:34 »

Danio do tarła przystępuje raczej w parach. Akwa tarliskowe obsadź gęsto roślinami pierzastymi, ale zostaw też miejsce do pływania. DO tarła dochodzi najczęściej rano. Kiedy na roślinach zauważysz ikrę dorosłe natychmiast odłów bo zjedzą ikrę. Jeśli chodzi o samą ikrę to trzeba zadbać o wodę i temperaturę (około 25-27oC), żeby ziarna nie spleśniały i natleniaj. Jak wszystko dobrze pójdzie to po około 2 dniach będziesz mieć młode.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: