Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: kilka glonojadowych pytań  (Przeczytany 3612 razy)
kefir1981
Nowy
*

« : Lipiec 27, 2007, 14:15:02 »

Czy jest jakiś gatunek glonojada, którego mógłbym hodować w 15litrówce, bez szkody dla jego zdrowia?
Wyczytałem gdzieś, że glonojadowi można podawać sałatę. Prawda-li to, czy fałsz straszliwy? Wink
Jakie rybki są kompatybilne z glonojadem, a jakie absolutnie nie?
Czy glonojady są ciepło czy zimnowodnolubne?

CKM Włókniarz Częstochowa - dumni po zwycięstwie, wierni po porażce!
paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 27, 2007, 15:17:46 »

15l to za malo dla rybek... Sad a co chcesz tam trzymac? Jak jakis glonojad to jesli juz  to otosek-mala rybka.
Tak glonojadom daje sie salate zazwyczaj to wszystkie rybki moga zyc z glonojadami
I glonojady sa cieplolubne Wink Chociaz sa gatunki zimnolubne

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #2 : Lipiec 27, 2007, 17:54:39 »

Glonojadom, zbrojnikom można, a nawet powinno sie podawać warzywa, możesz im serwować marchewkę, kabaczka, sałatę również. Moje glonojady lubią każdą rybkę a mam ich sporo  Wink ale nie powiem Ci, że u Ciebie będzie tak samo, bo są ze sobą od małego

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #3 : Lipiec 27, 2007, 20:24:51 »

15l to za malo dla rybek... Sad a co chcesz tam trzymac? Jak jakis glonojad to jesli juz  to otosek-mala rybka.
15 litrów to strasznie mało, i dla otosków jest to za mały zbiornik. Otoski żyją w stadach więc 5 otosków napewno się tam nie w mieści.
Nie zakładając nowego tematu, tak na marginesie się spytam czy można dać 4-5 otosków do 54l. akwarium z 5 brzankami różowymi ?dzięki
kondziu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 20, 2007, 17:43:56 »

15l to dobre na kotnik. A co do glonojadów to 5 dni temu zdech mi. Dziś kupiłem se nowego. Podejrzewam, że padnoł z                niedożywienia (mam małe akwarium 25l) (planuje 54l/60l). Tera kupiłem mu takie jedzonko co sie nazywa: Vitabin. Co o nim sądzicie Huh
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2007, 18:06:20 wysłane przez kondziu » Zapisane
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #5 : Listopad 21, 2007, 10:39:42 »

Czekaj Ty trzymasz te glonojady w 25 litrach??!!!

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
kondziu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Listopad 21, 2007, 13:56:53 »

Jednego mam. Nie więcej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2007, 15:03:51 wysłane przez kondziu » Zapisane
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Listopad 21, 2007, 15:44:03 »

O jednego za dużo Smiley

Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Listopad 21, 2007, 15:48:36 »

W 15L najlepszym glonojadem bedzie slimak ;]
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Listopad 22, 2007, 14:03:26 »

Albo krewecie choć nie dużo.

kondziu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2007, 21:17:09 »

No to sie mój problem z glonojadem skończył dziś znowu mi zdech Angry . Kończe z nimi już ich nie kupuje Wink Zamiast glonojada dożuce z 2 neonki inessa.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2007, 21:19:36 wysłane przez kondziu » Zapisane
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #11 : Grudzień 01, 2007, 13:59:33 »

Nie dziw się, że zdechł, one powinny być w akwa 112 l. A w 15 litrach możesz pare krewetek trzymać...

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #12 : Styczeń 27, 2008, 09:53:17 »

Przytrafiła mi się z n imi dziwna historia(z glonojadami) oto ona. Pojechałem do sklepu akwarystycznego i kupiłem różne rybki w tym Zbrojnika Niebieskiego. Dałem je do akwarium. Następnego dnia popatrzałęm do akwa. GLONOJADA NIE BYŁO!! Przez 3 dni go szukalem. Przeszukalem całe akwarium. W koncu go nie było i kupilem nowego. 2 dni po włożeniu nowego glonojada do akwa pojawił się tamten poprzedni. Okazalo sie że tamten starszy to samiec a tyen mlodszy chyba też ale pewwności nie mam. Mam akwa 54 l napewno mi skarłowacieja ale trudno. Chce wiedzieć czy jak będą dwa samce to będą toczyć jakieś wojny  czy nie będa zwracać na siebie uwagi?? Prosze o szybka odpowedz:)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Styczeń 27, 2008, 23:00:37 »

Mam akwa 54 l napewno mi skarłowacieja ale trudno.
Gratuluję podejścia  Wściekły
Chce wiedzieć czy jak będą dwa samce to będą toczyć jakieś wojny
W takim małym zbiorniku prawie na pewno

krzysiek74
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #14 : Styczeń 29, 2008, 02:10:46 »

Przytrafiła mi się z n imi dziwna historia(z glonojadami) oto ona. Pojechałem do sklepu akwarystycznego i kupiłem różne rybki w tym Zbrojnika Niebieskiego. Dałem je do akwarium. Następnego dnia popatrzałęm do akwa. GLONOJADA NIE BYŁO!! Przez 3 dni go szukalem. Przeszukalem całe akwarium. W koncu go nie było i kupilem nowego. 2 dni po włożeniu nowego glonojada do akwa pojawił się tamten poprzedni. Okazalo sie że tamten starszy to samiec a tyen mlodszy chyba też ale pewwności nie mam. Mam akwa 54 l napewno mi skarłowacieja ale trudno. Chce wiedzieć czy jak będą dwa samce to będą toczyć jakieś wojny  czy nie będa zwracać na siebie uwagi?? Prosze o szybka odpowedz:)
Na tak małe akwa 2 glonojady to zbyt dużo wydaj jednego

akwarium 200 l :
10 x kirysek pstry
3 x kirysek panda
4 x bocja wspaniała
2 x czarna molinezja
3 x skalar
10 x neon innesa
3 x ślimak ampularia
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: