kefir1981
Nowy

|
 |
« : Lipiec 27, 2007, 14:15:02 » |
|
Czy jest jakiś gatunek glonojada, którego mógłbym hodować w 15litrówce, bez szkody dla jego zdrowia? Wyczytałem gdzieś, że glonojadowi można podawać sałatę. Prawda-li to, czy fałsz straszliwy?  Jakie rybki są kompatybilne z glonojadem, a jakie absolutnie nie? Czy glonojady są ciepło czy zimnowodnolubne?
|
|
|
|
|
|
CKM Włókniarz Częstochowa - dumni po zwycięstwie, wierni po porażce!
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 27, 2007, 15:17:46 » |
|
15l to za malo dla rybek...  a co chcesz tam trzymac? Jak jakis glonojad to jesli juz to otosek-mala rybka. Tak glonojadom daje sie salate zazwyczaj to wszystkie rybki moga zyc z glonojadami I glonojady sa cieplolubne  Chociaz sa gatunki zimnolubne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 27, 2007, 17:54:39 » |
|
Glonojadom, zbrojnikom można, a nawet powinno sie podawać warzywa, możesz im serwować marchewkę, kabaczka, sałatę również. Moje glonojady lubią każdą rybkę a mam ich sporo  ale nie powiem Ci, że u Ciebie będzie tak samo, bo są ze sobą od małego
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 27, 2007, 20:24:51 » |
|
15l to za malo dla rybek...  a co chcesz tam trzymac? Jak jakis glonojad to jesli juz to otosek-mala rybka. 15 litrów to strasznie mało, i dla otosków jest to za mały zbiornik. Otoski żyją w stadach więc 5 otosków napewno się tam nie w mieści. Nie zakładając nowego tematu, tak na marginesie się spytam czy można dać 4-5 otosków do 54l. akwarium z 5 brzankami różowymi ?dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kondziu
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 20, 2007, 17:43:56 » |
|
15l to dobre na kotnik. A co do glonojadów to 5 dni temu zdech mi. Dziś kupiłem se nowego. Podejrzewam, że padnoł z niedożywienia (mam małe akwarium 25l) (planuje 54l/60l). Tera kupiłem mu takie jedzonko co sie nazywa: Vitabin. Co o nim sądzicie
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2007, 18:06:20 wysłane przez kondziu »
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 21, 2007, 10:39:42 » |
|
Czekaj Ty trzymasz te glonojady w 25 litrach??!!!
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
kondziu
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 21, 2007, 13:56:53 » |
|
Jednego mam. Nie więcej.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2007, 15:03:51 wysłane przez kondziu »
|
|
|
|
|
|
CyFer
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 21, 2007, 15:44:03 » |
|
O jednego za dużo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tadeus
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 21, 2007, 15:48:36 » |
|
W 15L najlepszym glonojadem bedzie slimak ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 22, 2007, 14:03:26 » |
|
Albo krewecie choć nie dużo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kondziu
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2007, 21:17:09 » |
|
No to sie mój problem z glonojadem skończył dziś znowu mi zdech  . Kończe z nimi już ich nie kupuje  Zamiast glonojada dożuce z 2 neonki inessa.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2007, 21:19:36 wysłane przez kondziu »
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 01, 2007, 13:59:33 » |
|
Nie dziw się, że zdechł, one powinny być w akwa 112 l. A w 15 litrach możesz pare krewetek trzymać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MichcioRoslina
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 27, 2008, 09:53:17 » |
|
Przytrafiła mi się z n imi dziwna historia(z glonojadami) oto ona. Pojechałem do sklepu akwarystycznego i kupiłem różne rybki w tym Zbrojnika Niebieskiego. Dałem je do akwarium. Następnego dnia popatrzałęm do akwa. GLONOJADA NIE BYŁO!! Przez 3 dni go szukalem. Przeszukalem całe akwarium. W koncu go nie było i kupilem nowego. 2 dni po włożeniu nowego glonojada do akwa pojawił się tamten poprzedni. Okazalo sie że tamten starszy to samiec a tyen mlodszy chyba też ale pewwności nie mam. Mam akwa 54 l napewno mi skarłowacieja ale trudno. Chce wiedzieć czy jak będą dwa samce to będą toczyć jakieś wojny czy nie będa zwracać na siebie uwagi?? Prosze o szybka odpowedz:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 27, 2008, 23:00:37 » |
|
Mam akwa 54 l napewno mi skarłowacieja ale trudno. Gratuluję podejścia  Chce wiedzieć czy jak będą dwa samce to będą toczyć jakieś wojny W takim małym zbiorniku prawie na pewno
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 29, 2008, 02:10:46 » |
|
Przytrafiła mi się z n imi dziwna historia(z glonojadami) oto ona. Pojechałem do sklepu akwarystycznego i kupiłem różne rybki w tym Zbrojnika Niebieskiego. Dałem je do akwarium. Następnego dnia popatrzałęm do akwa. GLONOJADA NIE BYŁO!! Przez 3 dni go szukalem. Przeszukalem całe akwarium. W koncu go nie było i kupilem nowego. 2 dni po włożeniu nowego glonojada do akwa pojawił się tamten poprzedni. Okazalo sie że tamten starszy to samiec a tyen mlodszy chyba też ale pewwności nie mam. Mam akwa 54 l napewno mi skarłowacieja ale trudno. Chce wiedzieć czy jak będą dwa samce to będą toczyć jakieś wojny czy nie będa zwracać na siebie uwagi?? Prosze o szybka odpowedz:)
Na tak małe akwa 2 glonojady to zbyt dużo wydaj jednego
|
|
|
|
|
|
akwarium 200 l : 10 x kirysek pstry 3 x kirysek panda 4 x bocja wspaniała 2 x czarna molinezja 3 x skalar 10 x neon innesa 3 x ślimak ampularia
|
|
|
|