Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « dwa samce bojownika - wtedy dopiero jest efektownie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: dwa samce bojownika - wtedy dopiero jest efektownie  (Przeczytany 5112 razy)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Lipiec 12, 2007, 16:48:50 »

No jasne, że to jest o wiele lepsze, niż w 2cm głebokim zasyfionym kubeczku. W takich kojcach, na dnie sa dziurki i one umożliwiają swobodną wymianę wody. Miejsca mało, ale trudno. Takie kojce są też przykryte od góry i zamocowane do ściany akwarium za pomocą przyssawek, co uważam to za wielką wadę. Wiadomo, przyssawki często się odczepiają, albo zsuwają na dół. I niejeden raz widziałem duszące się bojowniki, kojec się zsunął pod wodę i ryby nie miały możliwości pobrania powietrza. Bojownik bez dostępu do powietrza atmosferycznego się topi.-

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #16 : Lipiec 12, 2007, 19:54:40 »

to co ja widziałem to było zwykłe akwarium ok 4l Poprzedzielane w środku szybami na pare ciasnych przegródek a wkażdej Bojownik w syfie bez filtra ,grzałek itp.A to raczej nie jest lepsze od kubeczka

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #17 : Lipiec 13, 2007, 19:37:47 »

dzisiaj byłam w hurtowni zoologicznej i pech chciał, że trafiłam chyba na dostawę bojków  Sad
wyobraźcie sobie pomieszczenie, spokojnie z 12 m2 a w nim poustawiane parę setek kubeczków   Wściekły
tak, jak normalnie bojki mnie nie powalają to dosłownie zebrało mi się na płacz...

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
gwiazdand
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Lipiec 13, 2007, 20:09:59 »

No odpuść sobie bolowniki chyba że jednego bo dwa to zawsze za duzo :/ a trzymanie ich w plastikowych kupkach to katorgia!! to jest po prostu nie ludzkie samce nie powinni ogladac siebie nawzajem ;/  Wściekły Wściekły Wściekły Cry Cry Wściekły

Tongue Tongue Tongue Tongue I love it !!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: