Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Potrzebna pilna POMOC !!!!!  (Przeczytany 6662 razy)
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Marzec 24, 2004, 23:15:06 »

A jakie masz właściwie pH, pisałeś 7,2, więc średnie, ale sprawdź o różnych porach - rano, wieczór, z CO2 i bez.

Oczywiście za dużo CO2 też może zaszkodzić, ale pisałeś o NO2, że jest dużo a to mocno trujący związek.

Ale do stabilizacji pH na niższym poziomie pomógł by raczej torf niż CO2...

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
acytryna
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Marzec 25, 2004, 07:04:29 »

Torf jest w filtrze a ph waha się w granicach 7 - 7,2 rano ok. 7
Torf akwarystyczny jest jako ostatni koszyczek w filtrze kubełkowym, pozatym w akwa jest 1 korzeń i 1/2 kokosa
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 26, 2004, 00:05:10 »

Myślę, że poziom związków azotowych wkrótce się unormuje. Tylko uważaj żeby nie przekarmiać ryb - nie ma nic gorszego niż nie zjedzony pokarm walający się po akwarium.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #18 : Marzec 26, 2004, 00:23:47 »

A może spróbuj wyjąć torf z filtra. Byćmoże za bardzo zakwasza on środowisko filtra co niepozwala na rozwój flory bakteryjnej,a w konsekwencji nieprawidłowy cykl obiegu azotu. To sie zdarza w małych filtrach. W takich przypadkach lepiej torf umieścić w siateczce w akwarium tuż przy wylocie wody z filtra.

amisu
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 11, 2004, 21:53:08 »

Ramirezki są delikatne. JA sama jestem początkijąca i pojecie np. bimbrownia (czy jakos tak), jakies testy, są mi obce.

Wiec co do ranirezek to przez miesiąc padły mi 4.
Mialam od zawsze akwa 44l bylo oki. A teraz mi ciagle cos pada, a to ospa, a to puchlina (bojownik i dzis molinezja) i te ramireski. Nie wiem co im. Po prostu sa takie apatyczne, spokojne, jak sie je ruszy to kilka graltownych podpłyniec i tyle. I usypiają. Zadnych widocznych oznak na rybce. Ja mam pecha.

I pamietajcie, nie kupujcie w KAKADU!! Ja mam tam kolege i wiem co z tymi rybami sie dzieje.......

20l Eksperymenty ze swiatłem dziennym i małe zbrojniki n.
50l Czarne rody
80l Sum Fossilis (DO ODDANIA!)
100l Roslinne
412l MaLawi
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: