|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 30, 2007, 14:22:33 » |
|
wyslij mi na maila ja wstawię - mój mail masz w moim profilu.
|
|
|
|
|
|
126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)
zbrojniki: - samiec 10 cm - 2x samica 8 cm i 7 cm - neon czerwony 20 sztuk
200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):
- 40 małych zbrojników 3 cm długości - 60 neonów (narybek)
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Maj 30, 2007, 14:34:40 » |
|
Wiedzmin22 w Twoim profilu jest email ukryt?? Podaj mi na priva jak chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 30, 2007, 14:39:29 » |
|
Zdjęcia wstawia się przez fotosika albo inny serwis świadczący usługę hostingu zdjęć. To bardzo łatwe. Wejdź na www.fotosik.pl, wgraj tam Twoje zdjęcie a potem tylko skopiuj linka, który Ci się wyświetli do Twojego zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Maj 30, 2007, 14:44:15 » |
|
Wiedzmin22 dostałeś jusz te zdjęcie??? Jeśli tak to odp. co o nich sądzisz???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 30, 2007, 15:30:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 30, 2007, 15:53:47 » |
|
mogą byc. to dobre nawozy. te w tle tam daleko przy scianie to nawozy z lini PG o których już wyżej pisaliśmy i jak widac wiele osób na tym forum je stosuje, a ten na pierwszym planie to JBL żelazo dla roślin polecam te produkty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #21 : Maj 30, 2007, 17:13:38 » |
|
Nawozy sa ok. Ale jesli juz zdecydujemy sie na jakas linie produktową proponuję uzywac wszystkiego z tej linii. Np mikro X i makro X i np żelazo X będzie lepsze niz polaczenie XYZ. Wynika to z tego, iż każdy producent robiąc nawoz mikro i makro stosuje "inne" proporcje więc np mikro X z makro Y moze nie dzialac, lub dzialac nie tak jak sie spodziewamy. Troszke namieszałem ale mam nadzieję że kumacie o co chodzi ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #22 : Maj 30, 2007, 18:05:22 » |
|
To co mi sebos doradzasz??? Prosze podać jakieś linki do tych nawozów. Mi się wydaje ze w moim aqw. barkuje najbardziej żelaza, bo liście są brązowe. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #23 : Maj 30, 2007, 18:28:01 » |
|
z tego co tam z tylu widac, to masz PG Macro i PG Classic. Troche nie kumam czemu nie kupiles od razu PG Ferro+, tylko JBLa. Tak bys mial zbilansowana, kompletna linie nawozowa, a teraz nie wiadomo jak ten JBL pasueje do tej reszty z PG.
Imho powinienes zastapic ten FerroPol nawozem z PG. Dodatkowo proponuje kulki nawozowe JBLa (Die 7 Kugeln) sa w wersji 7 kulek lub 7+13 (=20). Podobno te "7 kulek" sa b. popularne u akwarystow na zachodzie, dla tego 20 kulek nie nazywa sie "Die 20 Kugeln" tylko "Die 7+13 Kugeln", aby zachowac kultowa nazwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 03, 2007, 08:21:49 » |
|
Hej no więc kupiłem te nawozy co są na fotkach powyżej  Terz zastanawiam się czy nie kupić jakiś nawozów w tabletkach, czy pałkach pod żwir??? Mam troche cryptoryn i żabienice. Jak myśłicie kupić takie nawozy???. Jeśli tak to jakie?? Pozdr. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 03, 2007, 09:26:23 » |
|
kup tabletki pod żwir tera crypto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 03, 2007, 18:50:24 » |
|
Wiedzmin podaj mi jakiś link do tych nawozów. Zobacze jak oni wyglądają bo niemoge znaleść ich na allegro. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiedzmin22
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 03, 2007, 18:54:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
p1ryba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 11, 2007, 16:23:30 » |
|
Cześć, Jestem nowy na tym forum więc prosze żebyście się nademna nie znęcali za bardzo Po latach wracam do akwarystyki. Właśnie drugi raz przeczytałem waszą dyskusję od dechy do dechy  Jeszcze w tym tygodniu będę zalewał zbiornik wodą i w związku z tym mam do was pytanie. Czy aplikujac mojej zieleninie nawozy z serii PG a dokładnie taki zestaw -> http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-dla-roslin-nawozy-plynne-cu48/aqua-art-zestaw-nawozow-dla-poczatkujacych_101788.html + tabletki pod żwir tera crypto rekomendowane przez wiedzmina22, zapewnie jej optimum witaminek? I czy w takim wypadku taki jak ja, początkujący akwarysta nie powinien sie bać o szalejące parametry wody?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja!!!
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 11, 2007, 17:16:20 » |
|
tetra crypto jest dobry, ja mam tez JBL ferropol, ale jak mi sie skonczy, to zainwestuje w planta gainer, ktory tutaj sporo osob poleca  po tetra crypto tak mi sie zabienica rozrosla,ze zaczela puszczac sadzonki  i tak mam jeszcze 2 male żabieniczki posadzone w akwarium a zapowiadają się kolejne....  eh.. a jeszcze zamarzył mi się czerwony lotos 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|