Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik + harem czy gupiki  (Przeczytany 4891 razy)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #15 : Maj 30, 2007, 06:11:49 »

No tak, ale ja chce 25 litrów nie Cheesy też miałam plan, bo jak widze, że bojowniki w kubeczkach to mi się płakać chce i chciałam wziąć, ale mam mieczyka i boje się, że się nie zgodzą.

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Maj 30, 2007, 11:03:26 »

J na twoim miejscu kupiłbym bojowniki 1+3, bo gupiki są na początkujących i niema całkiem żadnej satysfakcji z ich chowania, mnoża się jak ślimaki, nie będziesz miał co z nimi robić.
A co do rośliności to bojownik lubą dużą rośłi, szczególnie pierzastych. No i dużo kryjówek.
Sam chce je wpuścić do 50l. aqw. ale mam tam narybek gupików i mi ich szkoda odać na zjedzenie.
Dlatego nie radze kupywać ci gupików, jak coś to same samce Cheesy
Ralfik
GG 9607089
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 01, 2007, 21:51:58 »

Zostaw sobie bojowniki i nie obawiaj się o mieczyka , moje się lubią ale to zależy od charakteru bojownika bo osobniki z "kubka różnie reagują." papa . No i ja mam większe akwa
Yria
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 01, 2007, 22:53:25 »

Ja mam w chwili obecnej samca i trzy samice w 30 litrach....troszke im przy ciasno, ale układ 1+2 jak miałam zanim kupiłam trzecią samicę by idealny. Tylko pamiętaj : dużo kryjówek i roślin...szczególnie takich przypowierzchniowych, samice lubią tam się chować. Moje się wciskają np pomiędzy taflę wody a liście lotosa tygrysiego. Ale polecam jakieś z malutkimi listkami... nie jestem ekspertem, więc nie zarzuce nazwami.

1+3 w 30 litrach to jednak już za dużo. Oczywiście zależy na jakiego samca trafisz... najpierw kup 1+2...a potem się zobaczy.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 22:56:02 wysłane przez Yria » Zapisane
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 02, 2007, 10:18:42 »

Hm... co do tego mieczyka to już sama nie wiem, bo jak miałam wcześniej bojownika to się strasznie pogryzły Sad

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
foxik_012
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 06, 2007, 01:59:59 »

Czy moge wpuscic jednego bojowika do akwa 45 litrowego, zamieszkalego przez 8 zabek??? czy bojowik bedzie agresywny wobec zabek???
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 06, 2007, 06:07:03 »

Wiesz czasami trudno powiedzieć, ja ostatnio kupiłam bojownika do mieczyka, a kiedyś to mi się o mało nie pozabjały. Teraz spokój, bojek jest grzeczny i mieczyk też. Zależy tez jak duże są te żabki... Ale uważam, że raczej tak jak będzie dużo roślinności. Ale niech się jeszze fachwocy wypowiedzą Cheesy

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: