Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Odmulacz , lampa UV  (Przeczytany 4003 razy)
mihco
Bywalec

Ziom

« : Kwiecień 09, 2007, 14:15:25 »

Mam trzy pytania Cheesy :

1) Widziałem na allegro taki odmulacz na baterie (http://www.allegro.pl/item180622819_odmulacz_bateryjny_super_odkurzacz_do_dna_akwarium.html) i nie wiem czy to się opłaca, mam w jednym akwa mnóstwo glonów na żwirku i chce go kupić właśnie z myślą o nich gdyż nie zabiera wody więc podczas tygodnia można im sprzątną, ale czy to im nie przeszkadza, czy nie zmieni to parametrów i czy to dobry pomysł Huh

2) Co to jest ta lampa UV i czy ona jest potrzebna Huh

3) Nie związane z tematem, ale czy tabletki CO2 są dobre, bo nie mam bimbrowni i nie wiem czy takowych tabletek nie kupić.

Czekam na Wasze zdania. Pozdrawiam  papa

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
ehro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2007, 17:17:47 »

odmulacz raczej nie zbierze glonów z żwirku może co najwyżej brud z dna a zamiast takiego na baterie nie lepiej kupić taki podłączany do brzęczyka?

KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2007, 17:40:03 »

A na jakiej zasadzie działa taki podłączany do brzęczyka Huh
ehro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2007, 17:49:00 »

tu masz link poczytaj Tongue http://www.allegro.pl/item182542352_2101_odmulacz_skuteczny_hit_nowa_super_cena_.html ale zasada działania jest prosta podłączasz do odmulacza brzęczyka i powietrze które leci w gore "ciągnie" za sobą wodę i brud

KnightRider
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 09, 2007, 17:58:04 »

tu masz link poczytaj Tongue http://www.allegro.pl/item182542352_2101_odmulacz_skuteczny_hit_nowa_super_cena_.html ale zasada działania jest prosta podłączasz do odmulacza brzęczyka i powietrze które leci w gore "ciągnie" za sobą wodę i brud

Oki.... Senkju Cheesy
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 09, 2007, 18:38:45 »

Hm... no tak i tańszy jest Cheesy:D kurczaki, bo już nie wiem co z tymi glonami robić  Sad

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 09, 2007, 19:35:17 »

Hm... no tak i tańszy jest Cheesy:D kurczaki, bo już nie wiem co z tymi glonami robić  Sad
jest tańszy, jeśli masz już brzęczyk, który nie pracuje na stałe
ja mam taki odmulacz bateryjny i uważam, że to świetny sprzęt
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 09, 2007, 20:51:28 »

Mam brzęczyk Cheesy:D:D więc to nie żaden problem, a sęk w tym, że ten bateryjny jest za drogi troche :/

ehro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 10, 2007, 07:02:39 »

No jak ma sie już brzęczyk to chyba dać 10 zł niż prawie 50...

a wracając do tematu lampa UV usuwa rożne świństwa z wody miedzy innymi glony ale czy ja wiem czy warto wydawać na nia kasę....

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 10, 2007, 10:11:42 »

Bo własnie ja mam takie glony w akwa chyba przez światło słoneczne, ale mi rośliny przez nie padaja i ja nie wiem już co robić  Cry

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 10, 2007, 10:29:41 »

A nie lepiej samemu zrobic odmulacz? Ten podlaczany do brzeczyka to odkurzacz, a nie odmulacz. On zbiera nieczystosci tylko z wierzchu. Duza czesc syfu jednak znajduje sie wewnatrz zwirku i z niego tez trzeba go wyciagac.

pozdrawiam
asmi
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 10, 2007, 10:36:54 »

No tak, ale do tego wewnątrz mam inny odmulacz którym bym wyczyścił, ale on zabiera strasznie dużo wody i zanim zdąrze dokładnie odmulić to już połowy wody nie mam :/

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 10, 2007, 10:39:46 »

No to uzywaj palca zatykajac waz kiedy odmulacz jest wyciagniety ze zwiru. Przy takim odmulaniu robie od razu podmiane wody. W moim przypadku okolo 60l wody co tydzien (akwa 200l).

pozdrawiam
asmi
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 10, 2007, 11:23:56 »

Ja mam akwa 112 litórw i też tak robie, że zatykam palcem ale przy takiej inwzaji glonów trudno jest dobrze odmulić  Sad

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: