mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« : Kwiecień 09, 2007, 14:15:25 » |
|
Mam trzy pytania  : 1) Widziałem na allegro taki odmulacz na baterie ( http://www.allegro.pl/item180622819_odmulacz_bateryjny_super_odkurzacz_do_dna_akwarium.html) i nie wiem czy to się opłaca, mam w jednym akwa mnóstwo glonów na żwirku i chce go kupić właśnie z myślą o nich gdyż nie zabiera wody więc podczas tygodnia można im sprzątną, ale czy to im nie przeszkadza, czy nie zmieni to parametrów i czy to dobry pomysł  2) Co to jest ta lampa UV i czy ona jest potrzebna  3) Nie związane z tematem, ale czy tabletki CO2 są dobre, bo nie mam bimbrowni i nie wiem czy takowych tabletek nie kupić. Czekam na Wasze zdania. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
ehro
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2007, 17:17:47 » |
|
odmulacz raczej nie zbierze glonów z żwirku może co najwyżej brud z dna a zamiast takiego na baterie nie lepiej kupić taki podłączany do brzęczyka?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KnightRider
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2007, 17:40:03 » |
|
A na jakiej zasadzie działa taki podłączany do brzęczyka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KnightRider
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 09, 2007, 17:58:04 » |
|
Oki.... Senkju 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 09, 2007, 18:38:45 » |
|
Hm... no tak i tańszy jest  :D kurczaki, bo już nie wiem co z tymi glonami robić 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
grisza76
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 09, 2007, 19:35:17 » |
|
Hm... no tak i tańszy jest  :D kurczaki, bo już nie wiem co z tymi glonami robić  jest tańszy, jeśli masz już brzęczyk, który nie pracuje na stałe ja mam taki odmulacz bateryjny i uważam, że to świetny sprzęt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 09, 2007, 20:51:28 » |
|
Mam brzęczyk  :D:D więc to nie żaden problem, a sęk w tym, że ten bateryjny jest za drogi troche :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ehro
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 10, 2007, 07:02:39 » |
|
No jak ma sie już brzęczyk to chyba dać 10 zł niż prawie 50...
a wracając do tematu lampa UV usuwa rożne świństwa z wody miedzy innymi glony ale czy ja wiem czy warto wydawać na nia kasę....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 10, 2007, 10:11:42 » |
|
Bo własnie ja mam takie glony w akwa chyba przez światło słoneczne, ale mi rośliny przez nie padaja i ja nie wiem już co robić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 10, 2007, 10:29:41 » |
|
A nie lepiej samemu zrobic odmulacz? Ten podlaczany do brzeczyka to odkurzacz, a nie odmulacz. On zbiera nieczystosci tylko z wierzchu. Duza czesc syfu jednak znajduje sie wewnatrz zwirku i z niego tez trzeba go wyciagac.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 10, 2007, 10:36:54 » |
|
No tak, ale do tego wewnątrz mam inny odmulacz którym bym wyczyścił, ale on zabiera strasznie dużo wody i zanim zdąrze dokładnie odmulić to już połowy wody nie mam :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 10, 2007, 10:39:46 » |
|
No to uzywaj palca zatykajac waz kiedy odmulacz jest wyciagniety ze zwiru. Przy takim odmulaniu robie od razu podmiane wody. W moim przypadku okolo 60l wody co tydzien (akwa 200l).
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 10, 2007, 11:23:56 » |
|
Ja mam akwa 112 litórw i też tak robie, że zatykam palcem ale przy takiej inwzaji glonów trudno jest dobrze odmulić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|