Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtr wewnętrzny BluWave  (Przeczytany 1681 razy)
p1ryba
Nowy
*

« : Marzec 20, 2007, 20:15:31 »

Czesc,

Jakis czas temu miałem akwaium. Teraz chciałbym wrócic do dawnego hobby. Powoli zbieram informacje i niedługo zamierzam wybrać sie do sklepu akwarystycznego. Mam pytanie do Was o filtr. Zbiornik bedzie miał pojemność 112 litrów. Zdecydowałem juz, że kupie filtr zewnetrzny (ze względu na filtrację biologiczną). Ale ostatnio bedąc w sklepie akwarystycznym wpadłem na filtr wewnętrzny Ferplast BluWave. 3 stopnie filtracji: mechaniczna, biologiczna i adsorpcyjna + komora grzałki. Może troche trudno bedzie go ukryć w itak nie duzym akwarium ale mógłbym zapomnieć o kubełku.

Czy ktoś z was używa takiego filtra? Co o nim myslicie?
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 20:17:26 wysłane przez p1ryba » Zapisane
grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2007, 08:41:40 »

to zawsze będzie filtr wewnętrzny - zajmuje miejsce w akwarium, ma mniejszą pojemność i do tego ten jest już drogi.
Kubełek to kubełek - ja swojego JBL-250 kupiłem używanego za 110 zł. Warto poszukać, jeśli nie chcesz wydawać kasy.
Ale wewnętrzny w takim akwarium też sobie poradzi.

DObrą alternatywą cenową jest również kaskada - polecam aquaela
wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2007, 11:08:07 »

ja jednak proponuję zewnętrzny ze względu chocby na wydajnosc i powierzchnię filtracyjną lepiej kupic dobry sprzęt a nie będzie problemów a w akwarium będzie więcej miejsca: kłania się tu chocby tetra tec ex 700 - bardzo dobry filtr JBL też są dobre pozdrawiam!

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: