Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: sumik  (Przeczytany 2063 razy)
Magda_117
Nowy
*

« : Luty 12, 2007, 18:29:42 »

jak odróżnic samca od samiczki.To są chyba sumiki nakrapiane.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2007, 09:11:39 »

A może jakas nazwa łacińska?

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2007, 00:24:05 »

jeśli to kiryśnik czarnoplamy, to samiec ma zgrubiałe i czerwone pierwsze promienie płetw piersiowych

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
kwiatuszek14
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 15, 2007, 12:18:40 »

właœnie mam podobny problem. Wyhodowałam w akwarium 7 kiryœników. Najmniejszy ma ok 10 cm.Dwa wœród nich majš mocno zaokršglone brzuszki.Czy mogę ewenutalnie stawiać, że sš to samice?U reszty pod brzuszkiem blisko płetwy fruwa sobie takie białe coœ..... Jak ewentualnie te moje cuda rozmnożyć. Zaglšdałam do wielu Ÿródeł i nigdzie nic nie znalazłam na ten temat.

""w życiu piękne są tylko chwile..."
kwiatuszek14
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2007, 11:12:59 »

naszukałam się i znalazłam...... zabieram się do przygotowania akwarium na rozmnożenie moich pociech.
jednakże nigdzie nie znalazłam podpowiedzi ilo litrowe akwarium (kotnik) zasponsorować kiryśnikom czarnoplamym. Znalazłam też różnice w tem. waha się w granicy od 24-26 stopni. może ktoś ma jeszcze jakieś cenne sprawdzone wskazówki. Mam 7 sztuk kiryśników i tylko dwie samice się trafiły. czekam na info.

""w życiu piękne są tylko chwile..."
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Luty 17, 2007, 22:47:35 »

im wieksze tym lepsze! a temp to 26*

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2007, 15:45:52 »

myślę że minimum 100L (98L to chyba jest standardowa wielkość) - to duże ryby, a wiadomo że tarło zawsze jest burzliwe więc ryby muszą mieć miejsce do pływania. Poza tym w większym zbiorniku młode rybcie będą szybciej rosły i łatwiej w nim utrzymać czystość (tak przecież ważną przy wychowie larw i narybku ryb jajorodnych)

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: