Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bocja wspaniała  (Przeczytany 1803 razy)
StaszekB
Nowy
*

« : Styczeń 30, 2007, 11:08:10 »

Proszę o poradę czy mogę do swojego akwarium tj 112L dołożyć Bocje  obsada dotychczsowa to;
5 kirysków, 7 gupików, 8 neonków, 5 danio, 2 skalary, 4 molinezje,2błyszczyki, 2 żałobniczki.2 mieczyki.
Ewentualnie proszę o dodatkowe porady na temat umieszczenia w tym akwa Bociji
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 30, 2007, 13:37:27 »

Ja bym nic nie dodawał

StaszekB
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 30, 2007, 14:06:57 »

Bocje chciałem dołozć za względu na ślimaki które pojawiają się w akwarium. może trzeba zmienic obsadę?
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 30, 2007, 14:14:53 »

Tak. Oddaj skalary

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #4 : Styczeń 30, 2007, 15:47:30 »

Też bym proponował, abyś zamienił skalary na bocje, chociaż skalar to jeden z moich ulubionych gatunków to sam posiadam bocje. Odkąd je mam nie widziałem ślimaka, a miałem dosłownie epidemie, pamiętaj tylko o jednym bocje zjadają tylko małe ślimaki więc póki jeszcze u Ciebie nie urosły radze szybko zaopatrzyć się w te rybki Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 30, 2007, 18:35:18 »

jak chcesz trzymac bocje to pamietaj ze to ryba stadna i rosnie calkiem spora

oddaj wspmnianego skalara i potatym zalobniczki i bystrzyki sa to ryby stadne a 2 to za malo wiec najlepiej ei ich pozbyc
jachu
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2007, 20:47:39 »

Moim zdaniem to akwa jest małe na skalaty i na bocje , skalar potrzebuje min. 50cm wysokości akwa   , jeśli chodzi o bocje to faktycznie wspaniale eliminują ślimaki ale i dewastują roślinki  Afro

Jachu
Magda_117
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 02, 2007, 18:19:33 »

wiem ze kiryski to rybki stadne ale nie wiem czy nie bedę miała przerybienia.no więc 15 neonków,4 pielęgniczki kakadu,4kiryski,4otoski to nie bedzie za duzo?
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #8 : Luty 03, 2007, 18:14:12 »

www.mojeakwarium.pl/Asp/Rybki/bocja_wspaniala.asp   tu zobacz. Najważniejsze: "Ważna wskazówka:
W małych zbiornikach Bocja Wspaniała po osiągnięciu pewnej wielkości staje się agresywna, dlatego też nie podejmujcie próby hodowania jej w zbiorniku poniżej 200 litrów!"

Pozdrawiam, Magda.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: