Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sumatry a kirysek  (Przeczytany 1341 razy)
kivak
Zainteresowany
**

« : Luty 03, 2007, 21:24:52 »

Mam niewielkie akwarium 54l, w którym mam 10 neonków innesa,1 kiryska i zaryzykowałem kupno 6 młodych brzanek sumatrzańskich. Bałem się początkowo o neonki ponieważ są niewielkie, ale jak dotąd nie zauważyłem aby sumatry się nimi kiedykolwiek zainteresowały, generalnie interesują się sobą, lecz od czasu do czasu, w przerwie między gonitwami przeganiają kiryska, zrobiłem mu nawet schron w postaci orzecha kokosa, ale nie za bardzo kirysek z niego korzysta Sad

Mam wobec tego takie pytania:
 1. zrezygnować z kiryska (rezygnacja z brzanek nie wchodzi w rachubę)
 2. dokupić 2-3 kiryski (może w grupie kiryski tak się nie będą dawać?)

I trochę z innej beczki, czy mógłbym dokupić do takiej obsady coś na wszelki wypadek glonów, np. krewetki, jeśli tak to ile i jakie lub otoski?

żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2007, 21:48:53 »

, czy mógłbym dokupić do takiej obsady coś na wszelki wypadek glonów, np. krewetki, jeśli tak to ile i jakie lub otoski?

Krewetki nie przeżyją przy brzankach, najlepiej kup 3-4 otoski. I tego jednego kiryska wymień na otoski i jest ok. Wink

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
napierka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2007, 21:56:21 »

dokupić 2-3 kiryski (może w grupie kiryski tak się nie będą dawać?)

jednemu kiryskowi raczej nudno - są to rybki stadne i lepiej się czują w towarzystwie innych kirysków

2 noeny innesa, 3 neony zielone (zwinnik costello), 4 neony czerwone, 5 kirysków, 2 zbrojniki niebieskie
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2007, 23:28:16 »

popieram zalobniczke Good ! otoska nie bedzie przyeszkadzc dokazywanie brzanek
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: