Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Krewecie, czy nie bedą potraktowane jako obiad ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewecie, czy nie bedą potraktowane jako obiad ?  (Przeczytany 3015 razy)
żałobniczka
Stały użytkownik

« : Styczeń 25, 2007, 16:39:18 »

Mam takie ryby w akwa: gurami( idą do zoologa), mieczyk, kakadu, neonki, 3 micro gupiki. Czy krewetki babaulti niezostaną zkonsumowane mają jakieś 2 cm, od ,, handlarza'' krewetek (ktoś z forum, niech sam się zdradzi Cheesy) otrzymałam informacje , że nie ale dla pewności Roll Eyes warto się zapytać. Po troszke się obawiam.

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2007, 09:49:12 »

raczej zjedzą, szczególnie kakadu poluje na krewetki  Undecided gurami też zje jak znajdzie

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2007, 17:03:09 »

UUU.... to źle mam krewecie teraz, ale przebywają w kotniku. Jeśli któraś ryba ruszy to zabije Wściekły, ale wątpie, czy w niewielki pysk guraminowi zmieściłaby się krewecia.

Walus
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 07, 2007, 17:11:36 »

nie wiem  ja mam gurami oraz krewetki amano(2,5cm) i nie zaobserwowałem żeby gurami interesował się krewetkami
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 07, 2007, 17:16:10 »

To świetnie Smiley

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 07, 2007, 17:16:58 »

jak niewierzysz to zobacz  Cool ja kupiłem 10 red cherry i na wszelki wypadek podzieliłem po 5 szt w 2 grupki, I do akwa II do kotnika, z I przeżyło 3 i siedzą za filtrem, II mnoży się, i poczekam jak będzie potęga, to wpuszczę do akwa to może palety nie wyżrą  Roll Eyes

żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 07, 2007, 17:19:45 »

Red cherry wkońcu są czerwonej barwy. Może to sprowokowało ryby ?

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Luty 07, 2007, 18:18:24 »

nie sądzę, ja bym nie ryzykował, ale zrobisz jak uważasz, nie lepiej je rozmnożyć, aby było ich dużo Huh wtedy będą ładniej wyglądały i utrzyma się populacja. Gurami szczególnie może zjeść krewetki, nie zgodzę się z kolegą, nie porównujmy amano do  babaulti, amano to duża i silna krewetka, a cherry i babaulti no cóż, są małe i nie obronią się, pozatym gurami skonsumuje nawwet amano jak podrośnie  Undecided szkoda kreweci i kasy trochę  Undecided Jeszcze zależy jakie gurami, ale kakadu na pewno zeżrą krewetki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet się nie obejrzą, szczególnie, że one lubią zakamarki, tak jak kakadu Undecided
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2007, 18:19:55 wysłane przez Kubuś_8 » Zapisane

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #8 : Luty 08, 2007, 12:09:09 »

ujawniam sie ze to ja sprzedalem kolezance te babaulti, ale nie mowilem ze nie zjedza tylko ze nie powinny, a to z prostej przyczyny: gurami beda oddane do sklepu zoologicznego, a u mnie kakadu nawet nie ruszaja kreweci !!! na tej podstawie napisalem ze NIE POWINNY

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: