Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Malawi wiki « Optymalny dobór oświetlenia do MALAWI/Wywrotek w Malawi.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Optymalny dobór oświetlenia do MALAWI/Wywrotek w Malawi.  (Przeczytany 3624 razy)
tadjas
Nowy
*

« : Kwiecień 06, 2006, 12:14:06 »

1.Było już o tym , ale konkretnych rozwiązań nie znalazłem. Proszę o reade - jak optymalnie dobrać oświetlenie do Malawi 200l.
Aktualnie mam 2 x 30W PowerGlo i MarineGlo - wydaje mi się, że jest za jasno?!
2. Pisałem też post nt. tego czy można sumika wywrotka, który pustoszy mi akwarium towarzyskie przenieść do Malawi. Pysiom chyba nie da rady. Na mój poprzedni post było mało odpowiedzi dlatego raz jeszcze wrzucam ten temat.

tadjas
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 06, 2006, 21:36:25 »

Jeśli chcesz pysiom wychodować trochę glonów to za dużo światła chyba nie jest.

Nie wiem jaki to synodontis, ale mój multipunctatus w "tanganice" mimo, że duży musi się chować w jaskini.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
kafarski
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 06, 2006, 22:17:26 »

możesz ewentualnie jedna wymienić na jakąś ''morską'' niebieską - będzie ciemniej i więcej glonów.
Ewelinka23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 07, 2006, 08:36:08 »

Ja u siebie mam mieszanke sun glo i power glo i tak jak kolega stwierdzil tam gdzie jest swoetlowka power glo glonow jest mnostwo, ale to chyba z korzyscia z Pysi... :!:  :wink:
Pozdrawiam

www.malawiforum.pl
ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI
MALAWI, TANGANKA, INNE BIOTOPY

Akwarium 540L Malawi w trakcie zakładania.
nurekh8
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 28, 2006, 20:33:19 »

U mnie świetnie sie spisuje świetlówka flora i dwie zwykłe po 30W na 576l akwa tylko że karmię swoje pyski sercem wołowym wymieszanym ze szpinakiem i spiruliną. zapomniałbym moje pyski są z jeziorka Malawi
adamskyb
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 15, 2007, 11:57:03 »

A ja w Malawi 200 l. mam 2* 24W T5 : tył-mariner GLO przod - power GLO i jest GIT: glony sa, a i efekt jest super tym bardziej, ze mariner GLO startuje z 30 min buforem przed i po power GLO. odpowiednio po i przed nocnym.
 Good !

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: