Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium ponad 100l  (Przeczytany 1877 razy)
mirk
Nowy
*

« : Grudzień 15, 2006, 08:29:02 »

Witam
wlasnie sobie sprawilem akwarium takie troszke wiecej niz 100 litrow i mam pytanie co moge tam trzymac z rybek mniej cieplolubnych ( tak 22-23 stopnie C) mam tam narazie neonki, 2 kiryski i czarne takie jak neonki ale chcialbym jeszcze cos wiekszego tam potrzymac i pytanie co moge?
dzieki za info
Pozdrawiam
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2006, 12:16:21 »

mam podobny problem, ale malo sie dowiedzialem  Cry
...ale chyba zasada jest taka, ALBO/ALBO - ze albo duzo malych - albo malo duzych.

zobacz tu:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8406.0.html

tu jest ciekawy pomysl na 112:
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8418.0.html

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2006, 20:54:24 »

jak masz 23C to zamalo jak dla neona  zamiast nich to moze kardynalki tez ciekawe ryby kiryski sa stadne wiec min 5 sztuk zwieksz temperatura  a jasli chodzi o wieksze ryby to moze gurami ciekawe ryby  Afro
Gordon
Zainteresowany
**

I&I... only one truth

« Odpowiedz #3 : Grudzień 20, 2006, 15:32:32 »

masz całkiem niezłej wielkosci akwa więc nic nie odejmuj. Po primo do kirysków dokup jeszcze 3 towarzyszy, do neonków to dokup z 13 zebys mial 15.. albo wiecej.. do 20... do tego moższ dać proponowane gurami bo będą bardzo ładnie wyglądać i dobrze sie czuc w takim aqa.. ewentualnie mogą też byc prętniki karłowate. Jeśli te ryby ci nie podchodzą to daj tam kilka skalarów, które kup w młodym wieku aby na początku nie pozżerały neonków (jesli będą z nimi od małego to nic im nie zrobią) jeśli natomiast będziesz chiał dorosłe sztuki to zastąp neony np. kardynałkami lub zminnikami plamistymi.. Poza tym możesz wrzucić " coś przeciw glonom" np niewielkiego zbrojnika.

Chillout...
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Grudzień 20, 2006, 17:38:41 »

Gdzie skalary i gurami do 112L? Te ryby potrzebują akwarium min. 200L, skalary potrzebują wysokości 50cm.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #5 : Grudzień 21, 2006, 00:08:34 »

skalary potrzebują wysokości 50cm.

mam tez 112 - dokladnie to samo mi pisano - mam 4 skalary. jak beda za duze to... prosze szukac pod "oddam"

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Grudzień 22, 2006, 14:01:44 »

23 stopnie dla neonów innesa to wystarczająco. W dużym stadzie wyglądają bardzo efektownie, w małych grupkach są prawie niezauważalne.
Dla gurami i prętników masz za zimną wodę - beda chorować i tylko problemy będą

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: