Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dla jakich rybek żwirek?  (Przeczytany 3633 razy)
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Grudzień 08, 2006, 22:04:27 »

A po co w każdym akwa koniecznie MUSI być ekipa sprzątająca ? Wystarczy, że sara zadba dobrze o swoje akwarium. Jeśli zbiornik jest zaniedbany, to żadne sprzątaczki nie pomogą. W 45 litrach nie ma zresztą pola do popisu. Jeśli idzie natomiast o kiryski - pstry, spiżowy - całe mnóstwo ich jest i są mniej wrażliwe od pand.  Trzeba też pamiętać iż w tym akwarium może być góra 10-12 ryb i to do tego małych.
sara
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Grudzień 09, 2006, 16:19:57 »

Mhm,  a mozecie mi jeszcze odpowiedzieć na to wcześniejsze pytanie:
czy woda ze studni będzie dobra do akwarium? Mieszkam we wiosce Afro, woda jest czysta
sara
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Grudzień 09, 2006, 16:24:53 »

Do tego mojego akwarium 45L mam grzałkę AQUA SZUT 15W...
chyba za słaba co?
Temp. dochodzi max. do 20 stopni. Mam dokupić tą 2 grzałkę 10W (starczy?) czy lepiej nową grzałkę z termostatem?

Mam problem bo nie mam juz forsy- całe to akwarium wysepiłam od fadera .
Chciałabym już póścic tam rybki bo juz z 2 tygodnie akwa stoi gotowe ze wszystkim, a nie włoże rybek bo mi zamarzna  ;/
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Grudzień 09, 2006, 16:44:40 »

Mhm,  a mozecie mi jeszcze odpowiedzieć na to wcześniejsze pytanie:
czy woda ze studni będzie dobra do akwarium? Mieszkam we wiosce Afro, woda jest czysta
Zależy, jakie parametry ma woda, ale jak ty ją pijesz to powinna być wporządku.. Lepiej, aby przegotować zanim wlejesz do akwarium.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Grudzień 09, 2006, 19:39:51 »

ale jak ty ją pijesz to powinna być wporządku
Niekoniecznie. To co nam nie szkodzi dla ryb może być wręcz śmiertelne. Poza tym w wodzie mogą być różne substancje chemiczne (np nawozy) do których my jesteśmy przyzwyczajeni.
lepiej, aby przegotować zanim wlejesz do akwarium
Mnie się wydaje, że przy gotowaniu, może się wytrącić kilka pożytecznych substancji.

Aczkolwiek można zaryzykować i spróbować, jeśli wy ją pijecie ... Najpewniej sprawdzić ją np. w SANEPID i zobaczyc jakie są wyniki.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: