Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gupiki!pomocy  (Przeczytany 5224 razy)
Nerulek
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Grudzień 08, 2006, 19:53:06 »

Ma taka czarno plame w okolocach odbytu i jak dalem te gupiki do akwarium to te podluzne ryby podgryzaly za ogon samice i troche samca ale wyciagnelem samice i samca wogule nie gryza i nie wiem jaka ma nazwe ta ryba bo mama kupila i sie nawet nie zapytala, tylko zobaczyla ze jej sie podoba. Probowalem szukac jak sie nazywa ale nie znalazlem

A tu dam troche dokladniejsze zdjecie ale lepszego nie moge dac bo aparat troche kiepski;/

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Grudzień 08, 2006, 19:59:33 »

Nie tyle aparat kiepski, ale oświetlenie fatalne. Dalej nic nie widać.
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Grudzień 08, 2006, 20:04:32 »

Ta rybka przypomina mi szczupieńczyka dageta, ale nie jestem pewien, bo to naprawdę słaba fotka jakościowo. Jest to agresywna ryba w stosunku do samców tego samego gatunku. Jest to tak samo jak Z bojownikiem nie raz mu odbije i zacznie zaczepiać inne ryby. Może gdyby gupiki w akwarium były pierwsze niż od to może czułby do nich respekt.
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Grudzień 08, 2006, 20:07:00 »

Nerulek, masz taką samą mame jak ja zaraz zobaczy jakoś dużą kolorową rybe to dzwoni kupie ci rybke córeczko a ja mówie żebymi 20 cm skalara nie kupiła

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
Nerulek
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Grudzień 08, 2006, 20:15:20 »

Aha to dzienki wam wszystkim. Najwyżej oddam komuś te gupiki. Ale jak wpóściłem mieczyki to ich nie atakowała, tolko jak joz mowilem dzisiaj wylowilem w pol zjedzona neonke .Moze ona atakuje jak ryby sa mniejsze od niej?
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Grudzień 08, 2006, 21:01:28 »

moze tej rybie przeszkadzał pasek neonka niektóre ryby źle reagują na jaskrawe kolory

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #21 : Grudzień 09, 2006, 01:45:04 »

ryba ze zdjęcia to jakiś proporczykowiec (tak na 90%), ale co do gatunku to niestety tego juz od nas wymagać nie możesz - fota jest po prostu fatalna. Skoro jest agresywny to może to Proporczykowiec gardnera, ale to tylko moje gdybanie.

Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Grudzień 09, 2006, 18:43:30 »

Nie będę się spierał, ale wydaje mi się jednak, że to szczupińczyk dageta. Najlepiej niech określi to Nerulek. Jest tu link z ich zięciami.
- http://www.akwafoto.pl/fotoreport/rychnov2004/proporczykowce.php  - są tu dwa te gatunki
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: