wojtaszysko
Nowy

|
 |
« : Grudzień 14, 2006, 14:12:16 » |
|
Ile welonów może być w akwarium 200 litrów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
darks86
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 14, 2006, 15:21:49 » |
|
Zależy jakich welonów (rozmiar). Przy wydajnym filtrze, sukcesywnym odmulaniu dna i wszelkich innych prawidłowych warunkach, to do zbiornika "wejdą" 4-5 sztuk. Jeśli chcesz kupić takie rozmiarów sklepowych, to 7-8, z tym, że 2-3 po póltora roku będą miały "wylot" z akwa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
::Martyna::
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2007, 20:32:22 » |
|
Fajne, popularne, ładnie się prezentujące rybki jakimi są welony mogą zbytnio brudzić wodę.Ja bym trzymała 4-6 sztuk.
|
|
|
|
|
|
x))
|
|
|
Gordon
Zainteresowany

I&I... only one truth
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2007, 22:36:30 » |
|
Czy to koniecznie muszą być welony?? Ja nie jestem do nich przekoanany i czesto je odradzam :/ one maja naprawde kosmiczna przemiane materii.. i no krótko mówiąc radziłbym obsadzić takie akwa ładnymi roślinami .. może zrobić holendra... wpadkować tam rybki do niego odpowiednie.. jakies stadka i może byc miło.. To moje zdanie.. gust to gust wiec możesz lubić welony . Jeśli sie na nie uprzesz to pamietaj że czeka cie sporo pracy.. przy czyszczeniu oczywiscie :/
|
|
|
|
|
|
Chillout...
|
|
|
|
malzonka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2007, 22:45:28 » |
|
Zerknij w dziale "Nasze akwaria" na zbiorniki Raffy'ego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziabaski
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 10, 2007, 19:05:44 » |
|
Kochani Rybkomaniacy! Tylko na mnie nie krzyczcie  ... Dostałam w prezencie kulę 9 litrową i 2 welonki (malutkie). Mam je już pół roku i wszystko było cacy dopóki nie weszłam na te akwarystyczne fora i dowiedziałam się,że jestem sadystką i mordercą.  Naprawdę?Pytałam o to wielokrotnie w sklepach zoologicznych i nikt mi nie powiedział.że rybkom jest zle w kuli. Dbam o nie,karmię różnorodnie,pilnuję czystości wody,mają żywą roślinkę,pompkę i napowietrzacz i nie wpycham im żadnych dodatkowych zameczków i pierdółek żeby nie zajmować miejsca. Naprawdę tak je krzywdzę???...Nie mogę sobie pozwolić na większy zbiornik i nie chcę się z nimi rozstać,ale nie chcę też żeby cierpiały.. .Odpowiedzcie,proszę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żałobniczka
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 10, 2007, 20:34:34 » |
|
no niebede cie wyklinala bo masz kule. Wielu właśnie popełnia ten błąd, zrozum że ryby niemają w kuli orjentacji. Jak głupie pływają w koło. Kup chociaż te większe 25L akwa chociaż dla welonów o wiele zamało, albo poprostu je oddaj dla ich dobra. W KULI MOŻNA TRZYMAĆ CUKIERKI !!  , a nie żywe stworzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziabaski
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 10, 2007, 20:57:44 » |
|
Dzięki,że mi odpowiedziałaś. Jeszcze bardziej mi smutno,ale chyba masz rację i je oddam,chociaż są piękne i będzie mi ich brakować, :'(ale za nic nie chcę im spawiać bólu. Boże, d http://[color=red]laczego w sklepach dla zwierząt pracują tacy niedorozwinięci ludzie???[/color]  Dlaczego wcisksją ludziom kit,kosztem zwierząt aby tylko zarobić więcej kasy?! Jak z nimi walczyć? Kiedy zwracam im uwagę,że np. bojownik,który jest w plastikowym kubku,ma w nim tylko 1/3 wody,albo że w akwarium,gdzie jest ok 40 ryb, 3 nie żyją i gniją,a reszta je podżera, to tylko się śmieją pod nosem. Nienawidzę takich idiotów! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żałobniczka
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 10, 2007, 21:02:12 » |
|
Niektórzy sprzedawcy powinni mieć zakaz wciskania ludziom kitu. Nieweidziałaś poprostu,  tylko na kase lecą. Może kup większe akwa ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kozak-93
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 10, 2007, 21:02:43 » |
|
ja też...
|
|
|
|
|
|
Astronotus ocellatus i drobnica.
|
|
|
dziabaski
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 11, 2007, 10:39:15 » |
|
Dzięki,że mnie aż tak nie potępiasz. Ciągle się zastanawiam co zrobić,bo mam większe akwarium,ale nie mam miejsca żeby je postawić. Poza tym większe akwarium=więcej obowiązków, a nie wiem czy czas mi pozwoli żeby go nie zaniedbać. Więc prawdopodobnie Zygmunt i Celestyna powędrują do 240 litrowego akwarium mojego sąsiada i do trzech innych karasi. Smutno mi... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2007, 10:49:35 » |
|
Poza tym większe akwarium=więcej obowiązków
A właśnie, że mniej  Przynajmniej problemów...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
małgośka
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 15, 2007, 23:36:05 » |
|
hej uszy w górę! przecież nie odejdą daleko! pozatym możesz je oddać tymczasowo i pomyśleć o jakimś rozwiązaniu na przyszłość. ja wychodzę z założenia że na akwarium miejsce zawsze się znajdzie nawet kosztem wyrzucenia z pokoju szafki z ubraniami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|