Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile ryb?  (Przeczytany 2725 razy)
wojtaszysko
Nowy
*

« : Grudzień 14, 2006, 14:12:16 »

Ile welonów może być w akwarium 200 litrów Huh
darks86
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 14, 2006, 15:21:49 »

Zależy jakich welonów (rozmiar). Przy wydajnym filtrze, sukcesywnym odmulaniu dna i wszelkich innych prawidłowych warunkach, to do zbiornika "wejdą" 4-5 sztuk. Jeśli chcesz kupić takie rozmiarów sklepowych, to  7-8, z tym, że 2-3 po póltora roku będą miały "wylot" z akwa.
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Grudzień 14, 2006, 16:41:49 »

nie oplaca siie kupywac ryb a potem ich wydawania ja bym dal tam 5 sztuk i bedzie dobrze ale musi byc bardzo wydajny filtr Grin Cool
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2007, 20:32:22 »

Fajne, popularne, ładnie się prezentujące rybki jakimi są welony mogą zbytnio brudzić wodę.Ja bym trzymała 4-6 sztuk.

x))
Gordon
Zainteresowany
**

I&I... only one truth

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2007, 22:36:30 »

Czy to koniecznie muszą być welony?? Ja nie jestem do nich przekoanany i czesto je odradzam :/ one maja naprawde kosmiczna przemiane materii.. i no krótko mówiąc radziłbym obsadzić takie akwa ładnymi roślinami .. może zrobić holendra... wpadkować tam rybki do niego odpowiednie.. jakies stadka i może byc miło..
To moje zdanie.. gust to gust wiec możesz lubić welony . Jeśli sie na nie uprzesz to pamietaj że czeka cie sporo pracy.. przy czyszczeniu oczywiscie :/

Chillout...
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 02, 2007, 22:45:28 »

Zerknij w dziale "Nasze akwaria" na zbiorniki Raffy'ego Smiley
dziabaski
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 10, 2007, 19:05:44 »

Kochani Rybkomaniacy! Tylko na mnie nie krzyczcie Cry... Dostałam w prezencie kulę 9 litrową i 2 welonki (malutkie). Mam je już pół roku i wszystko było cacy dopóki nie weszłam na te akwarystyczne fora i dowiedziałam się,że jestem sadystką i mordercą. Embarrassed Naprawdę?Pytałam o to wielokrotnie w sklepach zoologicznych i nikt mi nie powiedział.że rybkom jest zle w kuli. Dbam o nie,karmię różnorodnie,pilnuję czystości wody,mają żywą roślinkę,pompkę i napowietrzacz i nie wpycham im żadnych dodatkowych zameczków i pierdółek żeby nie zajmować miejsca. Naprawdę tak je krzywdzę???...Nie mogę sobie pozwolić na większy zbiornik i nie chcę się z nimi rozstać,ale nie chcę też żeby cierpiały...Odpowiedzcie,proszę...
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Styczeń 10, 2007, 20:34:34 »

no niebede cie wyklinala bo masz kule. Wielu właśnie popełnia ten błąd, zrozum że ryby niemają w kuli orjentacji. Jak głupie pływają w koło. Kup chociaż te większe 25L akwa chociaż dla welonów o wiele zamało, albo poprostu je oddaj dla ich dobra. W KULI MOŻNA TRZYMAĆ CUKIERKI !!  Wściekły, a nie żywe stworzenia.

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
dziabaski
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 10, 2007, 20:57:44 »

Dzięki,że mi odpowiedziałaś. Jeszcze bardziej mi smutno,ale chyba masz rację i je oddam,chociaż są piękne i będzie mi ich brakować, :'(ale za nic nie chcę im spawiać bólu. Boże, dhttp://[color=red]laczego w sklepach dla zwierząt pracują tacy niedorozwinięci ludzie???[/color] Huh Dlaczego wcisksją ludziom kit,kosztem zwierząt aby tylko zarobić więcej kasy?! Jak z nimi walczyć? Kiedy zwracam im uwagę,że np. bojownik,który jest w plastikowym kubku,ma w nim tylko 1/3 wody,albo że w akwarium,gdzie jest ok 40 ryb, 3 nie żyją i gniją,a reszta je podżera, to tylko się śmieją pod nosem. Nienawidzę takich idiotów! Wściekły
żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Styczeń 10, 2007, 21:02:12 »

Niektórzy sprzedawcy powinni mieć zakaz wciskania ludziom kitu. Nieweidziałaś poprostu,  Wściekły tylko na kase lecą. Może kup większe akwa ??

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Styczeń 10, 2007, 21:02:43 »

ja też...

Astronotus ocellatus i drobnica.
dziabaski
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Styczeń 11, 2007, 10:39:15 »

Dzięki,że mnie aż tak nie potępiasz. Ciągle się zastanawiam co zrobić,bo mam większe akwarium,ale nie mam miejsca żeby je postawić. Poza tym większe akwarium=więcej obowiązków, a nie wiem czy czas mi pozwoli żeby go nie zaniedbać. Więc prawdopodobnie Zygmunt i Celestyna powędrują do 240 litrowego akwarium mojego sąsiada i do trzech innych karasi. Smutno mi... Cry
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Styczeń 11, 2007, 10:49:35 »

Poza tym większe akwarium=więcej obowiązków

A właśnie, że mniej Wink Przynajmniej problemów...
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Styczeń 15, 2007, 23:36:05 »

hej uszy w górę! przecież nie odejdą daleko! pozatym możesz je oddać tymczasowo i pomyśleć o jakimś rozwiązaniu na przyszłość. ja wychodzę z założenia że na akwarium miejsce zawsze się znajdzie nawet kosztem wyrzucenia z pokoju szafki z ubraniami Wink
dziabaski
Nowy
*

« Odpowiedz #14 : Styczeń 19, 2007, 15:21:54 »

papa
Słuchajcie-nastąpiła zmiana!!! Zygmunt i Celestyna zostają ze mną- nie umiałam się z nimi rozstać!!!!!
Mam nadzieję,że mnie nie potępicie, bo narazie moje złotka mają do dyspozycji tylko 35 litrów, ale są jeszcze malutkie, a za jakiś czas będę mogła sobie pozwolić na większe. Ależ się cieszę!!! Pozdrowionka dla wszystkich! Cheesy Cheesy Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: