Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Iloeść rybek w akwarium????  (Przeczytany 2490 razy)
Zajec20
Zainteresowany
**

« : Marzec 05, 2004, 12:44:05 »

Cze mam zbiornik 200 l 100 40 50 i mam w nim
3 srednie skalary
2 gurami mozjakowe
4 bocje wspaniale
3 glonojady
3 ramirezki
 6 rozborek klinowych
 15 neonkow innesa
10 kiryskow
Czy to nie za duzo i jak tak to czy moge dokupic jeszcze 2 skalary!!!!
 I mam problem bo liscie roslin i kamien napowietrzający obrósł jakis czarny niktkowaty glon jak to dziadiwstwo wyplenic. Jak zamontowac jarzeniowki tzn mam philipsa aquarelle i osrama flora ktore na przod a ktore na tyl i czy osram flora jest odpowiednikiem hagena flora glo?
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2004, 13:28:49 »

Cytat: Zajec20

Czy to nie za duzo i jak tak to czy moge dokupic jeszcze 2 skalary!!!!
 I mam problem bo liscie roslin i kamien napowietrzający obrósł jakis czarny niktkowaty glon jak to dziadiwstwo wyplenic

Norma to ca 1cm ryby na 1l wody, na oko jesteś w okolicy górnej granicy... albo za...
Z glonami to masz problem, to czarne dziadostwo to prawdopodobnie krasnorosty, jeszcze nie spotkałem dobrej recepty na ich usunięcie.
One lubią intensywny przepływ wody, ale jak się go zmniejszy (nawet do zera) to bynajmniej nie zdychają. Walki z nimi jeszcze nigdy nie wygrałem, co najwyżej rosną wolniej.
Ja bym spróbował rozgęścić obsadę, zmniejszyć cyrkulację wody i często podmieniać, ale skutek podejrzewam będzie mierny i raczej długofalowy

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: