Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Żaby, krewetkie i ślimaki - pytanie odnośnie wody
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Żaby, krewetkie i ślimaki - pytanie odnośnie wody  (Przeczytany 3364 razy)
sir Michael
Bywalec

« : Marzec 02, 2004, 20:53:27 »

Czy te stworzenia mogą być trzymane w jednym akwarium :?:
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2004, 11:07:21 »

Krewetki w zasadzie nie maja sprecyzowanych wymagan (no mzoe max temp 28 - np dla amano),
slimaki.. te to chyba zyja w kazdej wodzie.. a zaby nie wiem..
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2004, 15:47:28 »

Hm... zadałem to pytanie wczoraj, gdy miałem nadzieję na dostanie kieszonkowego, ale brak forsy sprawił, że dostanę je dopiero jutro. W związku z tym spytam się sprzedawcy o warunki dla żab Cheesy
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2004, 17:47:30 »

Żaby są dosć mocno tolerancyjne jesli chodzi o wodę. Myśle ze te 3 zwierzątka można spokojnie trzymać razem, o ile żaba nie będzie miałą chęci na danie krewetkowe.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2004, 23:00:16 »

Krewetki to wdzieczne stworzonka..
tyle ze wposcilem ich 6... 2 na wstepie sobie wyszly z akwarium.. a teraz jak udaje mi sie odszukac jedna to jest i tak duzo :<

ale wygladaja super... narazie mam tylko amano.. ale jak bede miec pokrywe to dokupie sobie jeszcze kilka filtrujacych... chociaz to droga atrakcja.. bo w p-n 15zl... i cos mi sie wydaje ze po te stworzonka pojade do wroclawia na gielde.. tylko nie wiem czy warto.. Wink
GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2004, 13:37:54 »

Jak długo żyją te krewetki bo coś mi się wydaje, że ich żywot jest krótki.
Jaka minimalna temperatura im nie zaszkodzi?

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 05, 2004, 19:56:06 »

z tego co wyczytalem to max 2 lata..
przez miesiac mialem je w 20 stopniach i zyly sobie szczesliwie.. teraz mam 24/25 i takze zyja szczesliwie...

a w planach mam dokupienie krewetek filtrujacych Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: