Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « witam ktos pomoże kilka dni temu w jednym baniaku poleciało mi kilkadziesiąt paw
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: witam ktos pomoże kilka dni temu w jednym baniaku poleciało mi kilkadziesiąt paw  (Przeczytany 1327 razy)
danielpodkarpacie
tylko piękniczkowate troszke dennych
Nowy
*

« : Październik 30, 2006, 20:00:00 »

<witamwpadlem tu pierwszy raz  mam prożbe  kilka dni temu niewiadomo zjakiej przyczyny poleciało mi całe stadko ok 50 sztuk pawiego oczka  już dorosłego a w drugim około setki  tygodniwego i para glonojaduw w akwa tarliskowym czy ktos ma jakis pomysł co mogło byc przyczyna bo ja nie  znalazłem zajmuje sie akwarystyką dziesięc lat i taki przypadek to pierwszy
pozdrawiam czekam na jakas pomoc choc po fakcie ale może zapobiegne na przyszłosc

nr 1-112 lit
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2006, 07:01:06 »

w zasadzie to przychodzi mi do głowy jedno: sprawdź parametry wody. być może wodociągi dodały jakieś świństwo?

gg:1384140
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2006, 23:28:46 »

w zasadzie to przychodzi mi do głowy jedno: sprawdź parametry wody. być może wodociągi dodały jakieś świństwo?

to prawdopodobne jedynie jeśli akurat w tych dniach była robiona podmiana

a może miałeś feksibakteriozę? ta choroba często zabija jeszcze zanim pokażą się objawy. Chociaż przy 50 sztukach to u przynajmniej kilku musiałyby się pojawić zmiany w kolocach pyszczka lub płetw.

danielpodkarpacie
tylko piękniczkowate troszke dennych
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2006, 10:08:44 »

witam dokładnie u zbrojnikuw pojawiły sie poszarpane płetwy ale myslałem ze to wynik tarła  a u pawikuw kompletnie nic w ciagu dnia je przeciągło i wieczorem tylko pozbierałem martwe rybki woda wydawała sie w pożądku dzieki bardzo za pomoc

nr 1-112 lit
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: