Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CO2 - grzybek - cicha nowość  (Przeczytany 3185 razy)
Tomlsv
Super aktywny

« : Styczeń 17, 2004, 14:52:40 »

Zaskrzypiało, zaszumrało i na świat się wydało...
... że jest jakiś rodzaj grzyba, zamknięty w pojemniku, umieszczony w akwarium, wlewa się mu kwasek cytrynowy a grzybek produkuje CO2. Gdy nie ma ruchu wody (brak prądu - awaria), wówczas z pojemniczka CO2 się nie wydostaje (zapobiega to uduszeniu rybek w akwarium).
Tyle powiedział mi akwarysta obsługujący sklep, nic dokładniej jeszcze nie wie, ma to być jakaś nowość Smiley.
Zapowiada się obiecująco Cheesy

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Styczeń 19, 2004, 23:55:35 »

Wow! Hmmm....ciekawe ciekawe... brzmi całkiem nieźle Cheesy  :lol:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Pencala
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Styczeń 20, 2004, 08:22:18 »

Ale ile to koszuje :twisted:

Lubię kiryski Cheesy
Pozdrawiam.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 20, 2004, 16:15:37 »

Co do ceny to nie mogłem sie niczego dowiedzieć, napewno o wiele tańsze niż cały zestaw CO2 i wygodniejsze niż bimbrownia.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Pencala
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Styczeń 20, 2004, 21:07:58 »

jakbym wiedział ile to kosztuje i jaką ma wydajność to może bym kupił. Bo niechce mi się robic bimbrowni pozatym niewiem jak rozpuszczać to całe CO2 w wodzie.

Lubię kiryski Cheesy
Pozdrawiam.
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 20, 2004, 21:11:50 »

Cytat: Pencala
jakbym wiedział ile to kosztuje i jaką ma wydajność to może bym kupił. Bo niechce mi się robic bimbrowni pozatym niewiem jak rozpuszczać to całe CO2 w wodzie.

Ja do tego uzywam FAN`a.. zamiast powietrza podaje co2... tylko nalezy odpowiednio ustawic wlot co2 bo na poczatku jak p[odlaczylem wezyk bezposrednio.. to zrobil proznie w butelce....

teraz polaczylem to igla tak ze moze swobodnie zasysac tez wode... rozpuszcza IDEALNIE... do tego stopnia ze zadna banka nie ujzy lustra wody.
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Luty 28, 2004, 20:36:02 »

dajcie znac co do ceny, jak cos bedzie wiadomo

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: