Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z identyfikacją  (Przeczytany 3217 razy)
sacred
Nowy
*

Żyj i pozwól żyć innym...

« : Wrzesień 17, 2006, 16:49:19 »

Witam wszystkich. Mam na imię Krzysiek i jestem tu nowy. Mam pytanie dotyczące jednej z rybek. Obecnie mam w 160l akwarium z 4 maingano(3+1) i 2 samiczki soulosi. Chciałem dokupić do nich samca i sprzedawca sprowadził dla mnie tą rybcię. A;e mam wątpliwości czy to rzeczywiście samiec soulosi. Co prawda w sklepie miał widoczne prążki, ale w samiczkach entuzjazmu nie wzbudził, a sam też nie wykazuje jakiegokolwiek zainteresowania płcią odmienną Grin . Spójrzcie na niego i ocencie czy to rzeczywiście samiec??

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/15f633f6ae59e959.html

Co nas nie zabija - wzmacnia
Ewelinka23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2006, 15:33:43 »

Hmmm... Ja tez mam haremik Saulosi i przyznam szczerze, ze samiec troszke inaczej wyglada, nawet bardzo inaczej... Kolor ma bardziej granatowy i nie wiem czy to wina zdjecia, ale moj samiec nie blyszczy sie tak... Ciezko powiedziec, ale Ja uwazam, ze to nie jest samiec Saulosi...
Pozdrawiam

www.malawiforum.pl
ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI
MALAWI, TANGANKA, INNE BIOTOPY

Akwarium 540L Malawi w trakcie zakładania.
Pyszczok
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 28, 2006, 18:20:32 »

Ja myślę że to nie jest saulsoi kolory to może jeszcze można by pomyślec że to wybarwiający się coral lecz ta rybka ma zupełnie inny kształt  Wink
sacred
Nowy
*

Żyj i pozwól żyć innym...

« Odpowiedz #3 : Październik 04, 2006, 10:27:12 »

Już się go pozbyłem. Teraz mam 100% soulosi. Ale do teraz nie wim co to była za rybka. Dzięki za wszystki posty.pozdrawiam

Co nas nie zabija - wzmacnia
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: