Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Oswietlenie AKWA!!!  (Przeczytany 1552 razy)
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« : Październik 02, 2006, 14:57:17 »

Czy akwarium mozna oswietlic zwykłymi zarówkami?Jezeli tak to jaka moc do akwa 55l?Jak nie to ile trzeba dac za takie oswietlenie do wczesniej wspomnianego akwa?? Huh

DJ_KRYSTUS
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Październik 02, 2006, 15:21:05 »

najlepsze jest swiatlo jarzeniowe wiec jak chcesz hodowac rosliny to zrob sobie pokrywe ze swietlowkami !!! wszystko masz opisane w dziale "zrob to sam" !!! do takiego akwa powinno byc minimum 30W czyli mozesz zrobic np oswietlenie skladajace sie z dwoch swietlowek po 15W

8317910

Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 02, 2006, 17:12:15 »

Ile około trzeba dacz za takie swietlówki??? Huh
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 02, 2006, 18:35:47 »

Zależy czy zwykłe czy akwarystyczne. Za zwykłe do ok. 15 zl/szt, za akwarystyczne moze byc i 70 zl (ale średnio 50 zl)

kubexsis
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 03, 2006, 08:49:02 »

mam prosbe !!! a mianowicie mam 25l. akwarium i nigdzie nie moge zanalezc na nie pokrywe Huh w takim wypadku jak mam oswietalac swoje akwarium ? lampka halogenowa ? heh prosze o szybkie danie odpoowiedzi za co z gory dziekuje i jeszcze powiedzccie mi jakie swiatalo nadaje sie do welonow ?
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 03, 2006, 11:19:43 »

Są pokrywy na 25 l akwa, tyle, że z żarówką. No chyba że masz akwa o niestandardowych wymiarach.
Poszukaj np. na allegro. Można też samemu zrobić pokrywę -> http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,1314.0.html
My swoje 25 l oświetlamy zarówką kompaktową i jest ok.
Dla welonów wydaje mi się, że każde światło (Raffy ma welony więc może on coś powie w tym temacie)
Fakt 25l i welonów pominę już pominę  Lips Sealed

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: