Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rośliny w piasku?  (Przeczytany 2248 razy)
lakos
Nowy
*

« : Sierpień 13, 2006, 17:25:39 »

witam,kilka pytanek mam odnosnie roślin:1:czy nurzańce i żabienica blehera(ogromna)beda rosły w piasku?dodam ze poprzenio rosły w zwirku ale planuję zmienić obsade i wogule ...acha i jeszcze jedno a mianowicie czy uaru zjedzą mi anubiasa nana i mikrozorium .pozdro
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 13, 2006, 18:08:07 »

W piasku to raczej może byc problem, choc u mnie kryptokoryny rosną. Jedno mnie tylko zastanawia: piasek, anubias, mikrozorium...to jakby tanga albo malawi...i uaru Huh (sorki, to przez zawód Wink)
lakos
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 13, 2006, 22:24:29 »

juz wyjaśniam :)anubis i mikrozorium mi się ładnie rozrosły na korzonkach i nie chcę się ich pozbywac.Chciałem zrobic czarne wody w aqa a do tego to raczej piasek zeby było jak najbardziej naturalnie :Duaru jeszcze niewiem albo jakieś inne pielęgnice...pzdr
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 13, 2006, 23:03:39 »

Jeśli chcesz mieć rośliny to musisz dobrać pielęgnice pod tym względem. Spora ich część to dewastatorzy roślinni Wink
A tak przy okazji, to dzięki za wyjaśnienie  Good !

pozdr

Monika
lakos
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 18, 2006, 22:50:33 »

?? mogę w końcu trzymać mega żabienice i nurzańca w piasq??acha i czy uaru mi nie zjedzą mikrozorium i anubiasa nana (oba na korzeniach) Undecided
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2006, 06:01:44 »

Z piasku mogą wykopać. Zdecydowanie mniej pewnie sie trzymają w takim podłożu.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2006, 14:41:27 »

jak bedzie z anubiasem to nie wiem ale mikrosorium zostanie zjedzone przez uaru !!! to na bank !!! a nie lepiej zrobic tak ze na sam dol dajesz zwykly zwir (zeby rosliny sie w nim trzymaly) a na zwir posypiesz piasku Huh to jest chyba najlpesze rozwiazanie Grin

8317910

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Sierpień 19, 2006, 22:14:21 »

jak bedzie z anubiasem to nie wiem ale mikrosorium zostanie zjedzone przez uaru !!! to na bank !!! a nie lepiej zrobic tak ze na sam dol dajesz zwykly zwir (zeby rosliny sie w nim trzymaly) a na zwir posypiesz piasku Huh to jest chyba najlpesze rozwiazanie Grin

Pomyśl logicznie, żwir jest większy od piasku, i piasek nałozony na żwir po pewnym czasie przeniknie między żwirem i będzie tylko burdel żwirowo-piaskowy. Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #8 : Sierpień 20, 2006, 12:01:29 »

to zalezy jaka warstwa piaski bedzie !!! widzialem juz takie wykonanie dna i dobrze sie trzymalo !!! cienka warstwa zwirku i przysypane gruba warstwa piasku !!!

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: