Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Ryby nie chcą jeść pokarmów!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ryby nie chcą jeść pokarmów!!!  (Przeczytany 5625 razy)
bolek1pl
Zainteresowany
**

« : Czerwiec 08, 2006, 09:16:15 »

Hej!!!Od 2 dni moje rybki nie chca jeść pokarmu.Są to neonki,bystrzyki i hokejówki.3 dni temu moja zona wsypała za dużo żarcia i woda zrobiła się mętna,od tego czasu ryby nie chcą jeść.zrobiłem podmianę 30%(akwa 54 l).co to mogą być za przyczyny?Rybki karmię tetra rubin i dafnia mrożona.Z góry dzięki za pomoc!!!

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2006, 11:21:23 wysłane przez bolek1pl » Zapisane
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 08, 2006, 10:11:36 »

tak wogóle to urozmaić rybciom trochę to żarcie , dawaj różne gatunki pokarmów.
Ryby nie chcą jeść, bo jak napisałeś, są przekarmione i nie moga juz narazie zmieścić tego w swoim brzuszku. daj im trochę głodówki, pomoże im. i na przyszłość, staraj się im dawać jedzonko często, ale mało. i nie wsypuj za wiele.

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2006, 20:14:49 »

Bolek a jak często je karmisz i jakie ilości dajesz ? I ile masz tych rybek ?
Moga nie byc głodne (co jakos trudno mi sobie wyobrazić, bo moje są zawsze głodne  Wink), może za mała podmianka i w tej chwili fatalny skład wody ?
bolek1pl
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 10, 2006, 19:53:46 »

hej!!!Juz wszystko Ok!Podmiany robie regularnie co tydzien,a karmie rybki 2-3 z dziennie malymi ilosciami.Ale ostatnio żonce sie przesypało jedzonka i byl efekt w postaci metnej wody i chyba podtrucia rybek!Ale juz jedza a nawet sie bija o zarcie!!!zrobilem 3 dni z rzedu podmiane po 30 % i dostalem w koncu otoski,bo mialem sporo glonow.Takze akwa teraz jest super!!!Oby tak dalej!!!Rybek mam 26 szt(8 neonow inessa.5 hokejowek,5 bystrzykow z serpa ,4 kiryski i 4 otoski).P0o wakacjach moze zmienie akwa na 112 l,a obasade zostawie tak jak jest.

pozdro for all
Wojtas126
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 31, 2006, 13:51:51 »

bolek czesc ja mam taki klopot kupiłem neonki i wodule nie jedzą czy ty tesz to miales na początku jak ich kupiłes i jakim ich karmisz pokarmem
Tomek69
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 17, 2006, 17:50:40 »

Niechciałem zaśmiecać forum nowym bezsennsownym tematem, wiec pisze do tematu o podobnej treści.
Pomyślałem otym by moje ryby karmić jedzeniem który sam zrobie, ( ale to troche niebezpieczne, bo nic o tym nie wiem wiec się zapytam ) jaki to może być pokarmi jak go się przyrządza??

45l akwa
4 mieczyki
5 neonów
6 gupików
szatynka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2006, 18:52:12 »

Poszukaj tutaj http://klub.chip.pl/akwaria/akk/s_kk.html.
To taka akwarystyczna książka kucharska Wink Może znajdziesz coś ciekawego dla swoich rybek Smiley
Tomek69
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 20, 2006, 16:03:04 »

Okej dzięki napewno skorzystam.

45l akwa
4 mieczyki
5 neonów
6 gupików
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: