Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « czy moge cos ladnego dopuscic do parki bojowników?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy moge cos ladnego dopuscic do parki bojowników?  (Przeczytany 1959 razy)
michael_game
Nowy
*

« : Sierpień 16, 2006, 17:57:10 »

hej! mam pytanie czy moge dozucic jakos ladno parke rybek do: pary bojowników,Kiryska i glonojada??
męczykoń
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2006, 18:09:50 »

a ile litrowe masz akwa? ja na 80L trzymam z para bojkow (chyba samcow-przerabana sprawa) dwa skalary, troche gupikow, troche mieczykow, mialem dwie zlote rybki i tez sie zadne ze soba nie gryzly, jeszcze mozesz molinezje (nie wiem jak kiryski na to ale bojki spokojnie)
michael_game
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2006, 18:28:45 »

męczykon a moge wpuscic tam parke gupików?? tylko boje sie ze bojownik moze atakowac :/
męczykoń
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 16, 2006, 21:41:09 »

z gupikami a bojkami jest taka sytuacja (przynajmniej u mnie):
majac jednego bojka i 4-5 gupikow mozesz byc pewien ze to nie bojownik bedzie strona atakujaca, glupia ciekawosc gupikow bedzie na tyle duza ze to one zaczna "probowac" bojka,  tzn. podszczypywanie ogona, tak moze potrwac kilka dni zanim rybki sie do siebie przyzwyczaja, zalezy tez na jaki charakter bojka trafisz, ale ryba ta jest w stosunku do innych gatunkow neutralnie nastawiona, gupiki sa rybami ruchliwymi z ktorymi bojek sobie nie radzi, wiec nie ma szans na skuteczny atak, dzisiaj kiedy wstawilem do akwa bojka samca to gupiki w liczbie 4 zaczely skubac i myslalem ze potrwa to tak kilka dni, ale juz po paru godzinach ryby daly sobie spokoj, do swojego akwa mozesz jeszcze wpuscic kilka mieczykow, tez do nich bojek jest neutralny, mi sie mieczyki nie bardzo pasuja, ale to kwestia gustu, chociaz te welonki czarne sa nawet ladne
michael_game
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 16, 2006, 22:05:40 »

na mieczyki mam za male akwa:/  Sad
męczykoń
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2006, 22:07:27 »

a liu masz litrowe akwarium?
michael_game
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Sierpień 17, 2006, 08:37:46 »

10 l :/
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2006, 08:39:29 »

Jak 10L akwarium, to tylko jeden bojownik i nic więcej! No i oczywiście, będziesz musiał częścej wodę podmieniać i dbać o akwarium, bo w małym bardzo łatwo się równowaga chwieje.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #8 : Sierpień 17, 2006, 10:33:35 »

jeden bojek i nic wiecej !!! mimo wszystko to jest za male akwa dla bojka !!!

8317910

michael_game
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Sierpień 17, 2006, 10:48:57 »

to bojowniki oddam Sad do sklepu zoologicznego a co w takim razie radzicie ?? 10 litrów? gupiki? cos chche ladnego, latwego w hodowli; oraz takiego co sie rozmnaza nawet czesto Tongue
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Sierpień 17, 2006, 10:57:24 »

Nie umiesz czytać? Jeden bojownik, albo nic. Zamiast bojka mogą być krewetki karłowate, albo kilka ładnych ślimaków z rodzaju Neritina.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: