Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « kosiarka-lezy i ciężko oddycha
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kosiarka-lezy i ciężko oddycha  (Przeczytany 1247 razy)
arti123
Nowy
*

« : Sierpień 13, 2006, 16:48:33 »

rano jeszcze pływała jak gdyby nic się nie działo, po południu znalazłem ją leżącą ,żadnych oznak choroby nie ma , może tylko grzbiet ma odbarwiony w stosunku co do drugiej zdrowej kosiarki , przeniosłem ja do mniejszego akwarium ,dodałem MFC i utrzymuje temp. ok 29 stopni.
Co mogę jeszcze zrobić dla tej biednej rybci ??
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Sierpień 14, 2006, 10:11:22 »

kosiarki nie lubią zbyt ciepłej wody. lubią wodę czystą, z umiarkowanym nurtem i dobrze napowietrzoną- może tu jest przyczyna jeśli nie widać oznak zewnętrznych. nie stosuj lekarstw jeśli nie zdiagnozowałeś żadnych objawów choroby. pozdrawiam
arti123
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 14, 2006, 20:11:29 »

niestety rybka odeszła Sad staram sie żeby woda była czysta, wymieniam co tydzień ok 30 % wody , filtruje poprzez fluvala 200, dodatkowo w nocy załączam brzęczyk z powietrzem temp. ok 27 stopni, myślę że nie miała aż tak źle, była u mnie od maleńkiej rybki aż dorosła do ok 12 cm. Cóż została mi sie tylko jedna kosiarka Sad
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: