Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Karlik szponiasty a krewetka red cherry
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Karlik szponiasty a krewetka red cherry  (Przeczytany 5136 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Lipiec 13, 2006, 15:26:47 »

przegladając forum chcać dowiedziec sie na pytanieczy moga byc razem w jednym akwa nie ma przekonujacej odpowiedzi ... to wkońcu jak jest naprawde ?? karlik szponiasty zje krewetke czy nie ?? i czy czasem ona mu nic nie zrobi,gdyz krewetki sa moim zdaniem sprytniejsze od zabek.

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #1 : Lipiec 13, 2006, 15:53:02 »

Ja kiedyś miałem 2 krewetki ale to chyba były filtrujące (pewien nie jestem) i też tą żabke. Kiedyś zobaczyłem karlika beż jedenj nogi  Shocked i krewetki musiałem oddać a zybka zdechła. Ale red cherry są mniejszymi krewetkami, może nie bedą atakować  Roll Eyes No ale dorosłe gat. kretetek karlik nie zje  Wink Ja bym się bał że krewteka będzie atakować żabe
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2006, 19:54:18 wysłane przez Kotek92 » Zapisane
Boo
Zainteresowany
**

Technologia Żywności AR Poznań

« Odpowiedz #2 : Lipiec 13, 2006, 17:35:45 »

Karliki jedzą chyba żywy pokarm, więc małe krewetki mogą potraktować jako żywność.

Od nowa i z wykopem Cheesy

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Lipiec 13, 2006, 20:07:13 »

karlik jest na tyle maly ze moze zjescjedynie nowo narodzone krewetki !!! z doroslymi red cherry nie powinien dac rady, a co do filtrujacej to na pewno nie yla ona przyczyna smierci zabki !!! moze kupiles raka zamiast krewetki (tak jak to zrobil zalozyciel tego tematu...)

8317910

Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #4 : Lipiec 13, 2006, 20:10:43 »

Nie to nie był rak  Wink to była krewetka tylko nie wiem jakiego gat. To czemu nie miała nogi?? tylko krwetka mogła to zrobic Roll Eyes

P.S bakuMGK co do poniżej postu :
to chyba były filtrujące (pewien nie jestem)

Wink
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2006, 20:23:33 wysłane przez Kotek92 » Zapisane
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #5 : Lipiec 13, 2006, 20:19:15 »

ale na pewno nie filtrujaca !!! ta nawet szczypiec nie ma tylko "parasolki"  Grin

8317910

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Lipiec 15, 2006, 06:18:03 »

Aby uciąć nogę to musiałaby być krewetka wielkoramienna. I to wyrośnięty okaz, ktory pokusi się o polowanie na żabkę.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: