Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Neonki Czerwone, Niebieskie Czarne i Zielone?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neonki Czerwone, Niebieskie Czarne i Zielone?  (Przeczytany 3252 razy)
Lampart
Nowy
*

« : Maj 09, 2006, 20:02:01 »

no własnie chciałbym załozyc w akwa 25 l rybki u rodziców w pokoju strasznie im sie podobaja neonki i chciałem im dac kilka gatunków tych neonków a wiec Czerwone Niebieskie Zielone i Czarne tylko nie wiem czy wszystkie razem moga zyć  w jednym akwa?
i ile moge trzymac ich w 25 L ?  czy np zielone beda sie trzymaly razem( jedna ławica) a czerwone oddzielnie( druga ławica)? itp lub  beda sie wszystkie razem trzymały? czy ktoś z forumowiczów ma jakies doswiadczenia w tym zakresie?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 09, 2006, 20:10:42 »

Możesz miksować neonki. Ale w tym akwarium nie ma na to miejsca. Lepiej jeden gatunek - maks. 8-10 sztuk. Raczej nie będą pływać Ci w stadku, jeśli będą same w zbiorniku.
Lampart
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 09, 2006, 20:13:18 »

a jak dam np po 3 z kazdego gatunku nie bedzie zle?
mewiik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 09, 2006, 21:04:33 »

Niestety układ po 3 z każdego nie jest dobry bo neonki to rybki stadne, nie haremowe.
Ewentualnie możesz się zdecydować na układ 5+5 (max. 6+6), tyle że musisz sobie wybrać dwa gatunki.
Pozdrawiam Afro

Akwarium 200l, obsada:
6x Cleithracara maronii, 2x Poecilia sphenops, 5x Corydoras paleatus, 2x Ancistrus dolichopterus, 2x Acanthopsis choirorhynchus;
Akwarium 45l, obsada:
47x Poecilia sphenops (mini), 3x Caridina babaulti;
Wojtas126
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 31, 2006, 14:01:30 »

czesc ja mam neonki i mam problem kupilem jakies 5 dni temu i wogule nie jedzą  czy ktos wie co sie dzeje
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 31, 2006, 19:14:29 »

Wojtas daj im czas sie zaklimatyzowac neonki nie musza jesc codziennie , spokojnie sobie dadza rade jesli z woda masz wszystko ok
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: