Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: rośliny z allegro  (Przeczytany 5857 razy)
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 14, 2006, 02:29:43 »

Ostatnio z większości nadwyżek z przycinki mało co mi zostaje, ale zawsze można coś sobie zarezerwować, obecnie w nadmiarze mam Hygrophila polysperma (długie pedy min. 20-25cm częściowo ukorzenione), ale czekam aż więcej roślin podrosnie, jednego gat. nie opłaca się kupować, przesyłka bedzie droższa niż rośliny. Wkrótce będą takie rośliny jak Riccia fluitans (duży kawałek plechy i dwa mniejsze), Hygrophila difformis, Heteranthera zosterifolia, Bacopa caroliniana, Blyxa japonica, Limnophila hippuroides i Ceratopteris thalictroidesa (min. 20cm ). Jeśli coś cię interesuję to daj znać, najlepiej e-mail.

385 l - dyskowce
Marzena
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 18, 2006, 00:47:07 »

Jak będą już wszystkie roślinki gotowe na sprzedaż to chętnie wezmę z każdego po trochu. U mnie roślinki nie uchowały się. Mam same anubiasy i kryptokorynę , może teraz coś uda mi się utrzymać, mam dobre nawozy i widzę że wiele w akwarium się zmieniło. I rybki po zmianie pokarmu też mniej jedzą roślin. Odezwę się pod koniec tygodnia , wyślę e-mail i się dogadamy. Dzięk za odpowiedż

mk
Dawid Zarzycki
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 18, 2006, 08:55:16 »

Sebastian, mnie też interesują ładne roślinki Cheesy kiedy mogę sie odezwać w tej sprawie?

kawałek mojego 300l:) (niedługo spróbuję foto zmienić)
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 18, 2006, 09:30:51 »

Na chwilę obecna mam 6 gat. do sprzedania (wszystkie z w/w z wyjątkiem Limnophila hippuroides i Hygrophila difformis), wieczorem wrzucę ogłoszenia + real foto, moge również wystawić aukcje prywatną na allegro, ale wtedy cena bedzie o parę groszy wyższa (prowizja).

385 l - dyskowce
Dawid Zarzycki
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 18, 2006, 11:07:36 »

Mnie interesowałaby Riccia fluitans i blyxa japonica może też hygrophila polysperma Myślę, że domówilibyśmy się bez allegro. Napisz mi na pw albo maila jak kształtują się ceny.

Pozdrawiam

Dawid

kawałek mojego 300l:) (niedługo spróbuję foto zmienić)
Hachi
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 23, 2006, 15:24:43 »

Ostatnio zamówiłem na allegro u mirkocisa 24 roślinki - przyszły ale za nic nie wyglądały jakby ich było 24 sztuki. Liczba była jednak zgodna z tym co zamówiłem - po prostu roślinki były strasznie małe - 1 roślinka = 1 łodyżka z paroma listkami. 4 z nich ( dziwne, że wszystkie z nich były roślinkami czeronymi ) nie przyjęły się.
Ogólnie wydaje mi się że kupowanie na allegro nie jest pomysłem złym ale w cale nie wychodzi to dużo taniej niż w normalnym sklepie. A wiec, jesli kupujecie roslinki u mirkocisa to przeliczajcie sobie to tak - 1 jako tako wyglądająca roślinka to 5 sztuk(łodyżek - roślinek) u mirkocisa
Sjang
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Maj 15, 2006, 13:44:42 »

Witam,
Po 14 dniach oczekiwania rośliny doszły, ale przeleżały na poczcie 4 dni bo nikt mi nie przyniośł awizo. Ogólnie lipa małe rośliny itd. Zamawiałem u mirkocisa (lub coś podobnego) nie polecam nie ma jak to na zywo kupowanie lepiej dopłacic kilka groszy ale wiadomo co sie kupuje i jak wyglada.
Pozdrawiam
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #22 : Maj 15, 2006, 15:51:57 »

4 z nich ( dziwne, że wszystkie z nich były roślinkami czeronymi ) nie przyjęły się.

a moze masz za slabe oswietlenie Huh rosliny o czerwonych lisciach musza miec duzo mocniejsze oswietlenie, nawozenie CO2, no i nawozenie dobrymi nawozami !!!

8317910

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: