Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pozłacany zbrojnik  (Przeczytany 1852 razy)
yanar
Nowy
*

« : Maj 05, 2006, 08:18:28 »

Mój zbrojnik od ok. dwóch miesięcy dziwnie wygląda tzn. zwykle rano po ponownym włączeniu światła wygląda jakby był pokryty złotem, przechodziłam z 1,5 miesiąca temu chorowanie akwa i w związku z tym złotym nalotem u zbrojnika zdiagnozowałam  chorobę welwetową, leczyłam na to ryby, ale tak naprawdę chyba była to chybiona diagnoza, dwie tęczanki padły trzecia chorowała i przeżyła,inne ryby nie zachorowały, więc raczej musiało coś w warunkach nie pasować tęczankom, teraz wszystko jest w porządku, żadnych sensacji, a ten zbrojnik tak od 1,5 miesiąca ciagle rano złoty, a wieczorem nigdy! Je, rośnie, śmiga po akwarium , ale mnie nadal zastanawia czy to normalne? Gdyby to był pasożyt no to raczej juz by zbrojnika wykończył i zarażał inne ryby prawda?
Co sądzicie?

60l
4 brzanki sumatrzańskie
3 brzanki wysmukłe
5 neon inessa
2 bystrzyk z Serpa
2 molinezje black molly
1 (już) tęczanka neonowa
1 zbrojnik

żadnego NO3 NO2, nieco wysokie ph 7,8 (ale takie ph od zawsze=woda z wodociągu, ponieważ zero NO3 nie walczę z tym) temp. 26 stopni - przy niższej zawsze zaczynały sie problemy z pleśniawką u molinezji
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2006, 16:03:45 »

myślę że tak po prostu odbarwia sie na noc, żeby nie być takim widocznym.moje ancistrusy są czasem w plamki. szkoda tęczanek Sad.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: