Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Choroba neonów  (Przeczytany 2036 razy)
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« : Kwiecień 14, 2006, 19:28:54 »

Czy to jest jakaś choroba czy to poprostu coś innego że co jakiś czas pojawia mi sie na neonach tzn na poszczególnych neonach taki biały bąbelek w miejscu gdzie ryba ma czerwony pasek, czasami samo znika a czasami ryba zdycha?Pomocy!

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 14, 2006, 21:19:14 »

daj jakieś foto bo z opisu niewiele można poznać. jakiś pasożyt? w jakich warunkach trzymasz neonki? daj jak najwięcej szczegółów.
Lampart
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 15, 2006, 11:27:22 »

witam zeby nie zakłądac oddzielnego temtu podczepiam sie pod ten a mainowcie mam 4 neonki czerwone i wszystko łądnie pieknie plywaja sa pelne koloru itp ale dzis rano zauwazyłem ze pod spodem zrobily sie białe wszystkie na całej powiezchni spodu sa białe
2 tyg temu przesżły leczenie opsy rybiej i od tamtej pory zyja swietnie az tu nagle cos takiego, czy to grozne?

w akwa mam jesczze 4 mieczyki i one nie wykazuja zadnych objawów
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 15, 2006, 14:36:51 »

czy mógłbyś podać podstawowe parametry wody oraz dlaczego trzymasz mieczyki razem z neonkami? pozdrawiam.
Lampart
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 15, 2006, 17:47:22 »

parametrów wody nie znam jest regularnie co tydzien podmieniana 1/4 wody odstanej 2 dni a dlaczego neony z mieczykami? od 4 lat kolega w swoim 400 l akwa posiada tylko miecze i neonki i jakos nie przeszkadza to imw  zyciu i płodzeniu się
kafarski
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 15, 2006, 18:29:12 »

tak tylko pytam, Roll Eyes bo jeśli mieczykom nic nie jest a neony są białe to coś musi być nie tak. u ciebie też się mnożą?
Lampart
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 15, 2006, 18:34:24 »

ja swoje akwa mam dopiero miesiąc w pełni sprawne więc narazie zadnych młodych ani od mieczyków ani od neonków nie mam a moze zbliza sie neonom tarło?
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 17, 2006, 14:30:45 »

to ty sie pytasz czy sie tarlo zbliza Huh nie rozumiem twojego pytania !!! jaki ma ono sens w tym watku Huh

8317910

bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 17, 2006, 21:03:41 »

A wiec tak: neony normalnie trzymam w akwarium, regularnie podmieniam wode, inne ryby są zdrowe , nie dostrzegłem żadnych zmian, foto niestety nie mam czym zrobić, a niekótre neony co jakiś czas mają taką biały pryszczyk bądź pojawiają im sie guzy, miesiąc temu miałem ospe rybią ale uporałem sie znią i tylko jeden neon padł.

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: