Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glony  (Przeczytany 1288 razy)
Piotrek1
Stały użytkownik

« : Kwiecień 23, 2006, 15:52:43 »

Witam mam takie pytanko:
Jeżeli mam swiatła ok. 0.6W/l(troszeczke mniej) ph-6.6  TWO-5  TWW-5  dozuje co2 cały czas z tym ze w nocy napowietrzanie NO3-ok.6  testów na PO4 nie mam temp. 22  roślin nie za dużo i tu właśnie się chciałem zapytać ze jezeli mam niskie NO3 ale ze mało roslin i pojawiają się małe ilości glonów to czy przedawkowałem z podawaniem makroskładników a moze mikroskładników mam za dużo prosiłbym o wytłumaczenie dlaczego te glony są jezeli nie mam niby złych warunków akwa ma od restartu całkowitego (ponieważ miałem zły zwirek podnosił mi twardośc wody) około 3 tygodni filtracja to mam tylko filtr wewnętrzny chodzi cały czas czy moze minimalne pojawienie się glonów to normalne jak to jets czekam Wink  dodam jeszcze ze mam 11 neonek dwie bocje lohochota i 5 otosków
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2006, 15:54:52 wysłane przez Piotrek1 » Zapisane
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 23, 2006, 16:01:59 »

Glony to żecz normalna w akwarium. Ja naworze tylko rośliny tylko kulkami z gliny. Mżesz zrobić tak że nie będziesz świecił światla od rana do po południa przez pare dni. To nie zaszkodzi rybą ale gloną tak Wink

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 23, 2006, 16:05:41 »

ok dzieki wielkie za szybką odpowiedz a roslinom tez pewnie się nic nie stanie jak przez pare dni jak mówisz pare godzin im nie bede swiecił?   Wink
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2006, 16:07:12 wysłane przez Piotrek1 » Zapisane
Kazik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 23, 2006, 18:39:51 »

Jasne. Mają zgromadzone dużo substancji odrzywczych więdz im to nie zaszkodzi. Ostatecznie w akwarium na akwarium zawsze pada światło dzienne no chyba że jest gdzieś w piwnicy zawalone gratami Grin

Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: