Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Jakie pielęgniczki/ce do 50l akwa ???
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie pielęgniczki/ce do 50l akwa ???  (Przeczytany 5770 razy)
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #15 : Marzec 05, 2006, 22:27:34 »

dlaczego 50L to za mało dla kirysów ?? moim zdaniem to wystarczająco.

Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Marzec 06, 2006, 15:48:00 »

Nie wiem czemu:) Mysle, ze Komandos napisał tak, dlatego, że pielegniczki tez są w przydennej strefie i mogą przepędzać kiryski..jakby mialo tarło np:D Bylam dzis w zoologu i sie zapytalam czy są czasem pielęgniczki żółte, a facetka mi mówi, że nigdy nie widziała takiej ryby i chciała mi wcisnąć księżniczki. Mówi: Po co ci te żółte, one pewnie są wielkie, a  patrz...te księżniczki mają tylko 3 cm..takie malutkie, to mozna włozyc do 50l stadko...tak, tak...chcialo by sie. Cóż, będe szukać, ale mam jeszcze czas:D

-------------------------------------------------------
53l
1+1 barwniak czerwonobrzuchy
narybek barwniaków
otosek..<niestety jeden:(>

rosliny:
anubias, moczarka, bacopa, nurzaniec, jakas trawa, hm..i Limnophila sessiliflora
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Marzec 06, 2006, 15:50:09 »

Nie wiem czemu:) Mysle, ze Komandos napisał tak, dlatego, że pielegniczki tez są w przydennej strefie i mogą przepędzać kiryski..jakby mialo tarło np:D Bylam dzis w zoologu i sie zapytalam czy są czasem pielęgniczki żółte, a facetka mi mówi, że nigdy nie widziała takiej ryby i chciała mi wcisnąć księżniczki. Mówi: Po co ci te żółte, one pewnie są wielkie, a  patrz...te księżniczki mają tylko 3 cm..takie malutkie, to mozna włozyc do 50l stadko...tak, tak...chcialo by sie. Cóż, będe szukać, ale mam jeszcze czas:D

53l
narybek barwniaków

rosliny:
anubias, moczarka, bacopa, nurzaniec, jakas trawa, hm..i Limnophila sessiliflora
mewiik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Marzec 07, 2006, 18:22:33 »

Jednak zdecydowałem się na kakadu!!!
Razem z nimi zamieszka pięć molinezji Cheesy
Chyba nie będzie za dużo rybek???
Chcę kupić 1 samca i 2 samiczki, już sobie zamówiłem u gościa młode bo akurat ma w domu Tongue
Chciałem się tylko zapytać jakie roślinki mogę dla nich kupić???
Kupiłem już 13 Kabomb i zastanawiam się jeszcze czy coś dokupić!?
ps.pozdrowionka Tongue

Akwarium 200l, obsada:
6x Cleithracara maronii, 2x Poecilia sphenops, 5x Corydoras paleatus, 2x Ancistrus dolichopterus, 2x Acanthopsis choirorhynchus;
Akwarium 45l, obsada:
47x Poecilia sphenops (mini), 3x Caridina babaulti;
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 17, 2006, 14:41:47 »

ja mam pielegniczki zolte i akarki paskowane w akwa 54 litry i zyja bardzo dobrze a nawet sie akarki mnoza wiec nie uwazam ze na kakadu 50 litrow to za malo !!! pielegniczki zolte to bardzo latwe w hodowli pielegniczki i mozna wlasnie od nich zaczac swoja przygode z pielegnicami Grin

8317910

LOOLL
wielki ][_{}(][)|,|_
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 17, 2006, 19:17:36 »

Ja mam pielęgniczki kakadu w 54 i jest im dobrze byle by tylko miały się podczymś/w czymś chować i dobrze zarośnięte

Zbiornik-54L
Obsada:
12xNeon Ineesa
1xGubik
2xGurami(zwykły)
1xGlonojad Złoty
2x Pielęgnica Kakadu
30L-przedszkole gupków:D(nareszcie)
Kasztanka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 17, 2006, 19:35:54 »

stary watek:) hm...ja tez tu sie wypowiadalam planujac wtedy kupno bolerek:) Jedank ich nie bylo i zdecydowalam sie na parke barwniakow+ew. otoski< ostal mi sie jeden....Sad> a barwniaka mam narazie samiczke( mam ja od miesiaca).samiec dochodziw niedziele:)

53l
narybek barwniaków

rosliny:
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: