Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mieczyki a molinezje  (Przeczytany 1570 razy)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« : Marzec 20, 2006, 11:50:02 »

Ostatnio samiec mieczyka przegania samiczkę black molly jak i samca i czasami inne rybcie. Dodam że samiczka jest jego rozmiarów więc może coś mu się myli i traktuje ją jak konkurencję :?: O co chodzi :?: :?

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2006, 13:43:12 »

niestety tak sie składa że żyworódkom cęsto odbija, Mi mieczyk ganiał dotkliwie czerwone platynki pomimo ze to samice i teorestycznie powinien z nimi dążyć do posiadania potomstwa. Wg mnie sa dwa wyjscia z takiej sytuacji. albo wymienic samca albo dokupić mu jeszcze ze 2 samice. Pozdr.

112,25
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2006, 13:46:13 »

Są już 2 samice. W ogóle jego energia w uganianiu się za nimi jest nieskończona. A wymienić szkoda bo jest naprawdę ładny ("klasyczny" czerwony z dłuuugim mieczem) :?

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2006, 13:52:31 »

W takim razie mozna jeszcze posadzić ajkieś rośliny gdzie terroryzowane ryby beda mogły się chować . Np kępa gęsto posadzonej valisneria spiralis , prawie w każdym akwa pięknie sie prezentuje a do tego nie wymaga wiele opieki. U ,mnie włąsnie w takiej kępie rybcie miały azyl . Pozdr.

112,25
zuza
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 20, 2006, 13:54:03 »

tez mam takiego mieczyka i mu szajba czasem bije ...jak go na amory weznie to plywa za 2 samicami jak opetany tyłem co najlepsze i kłuje je mieczem od tyłu.....
ja dokupiłabym samice na twoim miejscu powinno być jak mi wadomo 3 samice dla 1 samca najmniej .
dziwne te mieczyki był tu kiedys post ze komus samica nagle w samca sie przemienila  jakis wybryk natury normalnie...

112L ---- MOJ rybek--!!!!!--fotka--!!!!
3-ramirezy
2-skalary żaglowce
1- prętnik
2-mieczyki
4-otoski
11-neonów czerwonych
zbrojnik niebieski , synodontis , krewetka
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: