Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Odmulanie dna  (Przeczytany 1713 razy)
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« : Marzec 20, 2006, 17:46:47 »

Nigdy nie odmulałem dna, wode wymieniałem w 8 miesiecy temu, a od tamtej pory jedynie podmieniam wode co 2 tygodnie!Czy teraz jak zaczne odmulać dno to mi coś pomoże?Czy jednak musze zresetować akwarium i od nowa wszystko umyć i wypłukać?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2006, 17:50:56 »

Podmieniaj wodę co tydzień, a nie co dwa. Nie musisz robić restartu zbiornika, bo może to przynieść tylko więcej szkód. Po jakimś czasie zauważysz poprawę.
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2006, 17:55:29 »

A te odmulanie?Jeżeli bede co tydzień też odmulał to wróci wszystko do normy?I nie bedzie tyle syfu w kamieniach,bo narazie jak ręką zamieszam to straszny sie robi syf!

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2006, 18:37:01 »

Śmiało odmulaj , zawsze wpływa to na poprawę. w moim akwa roslinnym odmulam dość rzadko  ale mam tam mało ryb. Mimo to lepiej odmulac Smiley.
Możesz odmulać nie całe akwarium a tylko daną jego część w czasie podmiany cotygodniowej.
Pozdr.

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: