karzel
Nowy

|
 |
« : Marzec 16, 2006, 12:33:35 » |
|
Cześć mam akwarium 112l ze: skalarami (ale zamieżam się ich pozbyć), bocjami kubotaj, mieczykami i 1 górami dwuplamiastym (odmiana barwno-złota :twisted: ) czy gdybym usuną skalary (bo wiem że uważacie że mam zamałe akwarium na aż 4) mugłbym wsadzić kilka neonów czy :!: :!: górami by je zjadły :?: :?: a jeśli mógłbym neony to ile :?: :?: aha i jeszcze czy otoski też mogły by być (wiem że otoski i neony to ryby stadne) :twisted: :twisted: :?: :?: Z GÓRY DZIENKUJĘ :!: :!: :!: :!: :!:
|
|
|
|
|
|
Obsada akwa
112l: 4 skalary, 1 górami dwuplamiasty, 3 mieczyki, 5 bocji kubotaj.
16l: 7 gupików.
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 16, 2006, 14:39:57 » |
|
Gurami nie powinno atakować neonków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavlo86
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2006, 16:36:17 » |
|
Mozesz bez problemu trzymac neonki razem z gurami. Umnie w akwa nic zlego przy tym polaczeniu sie nie dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 16, 2006, 22:53:31 » |
|
moga byc :!: nic im sie nie stanie :!:
P.S. to sa bocje KUBOTA a nie kubotaj P.S.2 pisze sie GURAMI a nie górami P.S.3 mowi sie DZIĘKUJĘ a nie dzienkuję
|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 17, 2006, 15:45:27 » |
|
No nie wiem. Gurami nie powinny nic zlego zrobić neonom. Należy tu sie zastanowaic czy neony nei zrobią nic złego gurami. Spotkałem sie tu kiedyś na forum z czymś takim że neonki zagryzły guramika i co calkiem sporego. Badź co bądź neony to przecież kąsacze. Z tego co pamientam to inni sie wypowiadali że to całkiem możliwe. Neonki tylko wygladają na takie łagodne a tak naprawde to terz potrafią się "bić". No nie wiem czy bym trzymał neony razem z gurami, może po moim poście ktoś sie wypowie i podpowie.
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 17, 2006, 15:49:47 » |
|
Autentyczny jest nawet przypadek, że neony zamęczyły bojownika. Wiesz, to zależy od konkretnej sytuacji. Nie ma żelaznych reguł, ale faktem jest, że neonki generalnie nie sprawiają takich problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 17, 2006, 18:59:31 » |
|
bez przesady nie robcie juz z neonkow seryjnych zabojcow :!: to sa przypadki ktore BAAAAAARDZO rzadko maja miejsce wiec pozostanmy przy fakcie ze neon to spokojna ryba :!:
|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 17, 2006, 19:38:57 » |
|
Nie ma to jak stado krwiożerczych neonów  Może jakiś film o tym nakręcić ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mila
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 18, 2006, 13:28:41 » |
|
neony zabiły bojka? no cos ty, to chyba miało byc na odwrót. ale i w to nie wierze. mój św. pamieci bojo nigdy by tego nie zrobił.
|
|
|
|
|
|
150l 4mieczyki, 2 molinezje szerokopłetwe, 2 zmienniaki wielobarwne 2 skalary, 2 kiryski spiżowe,2albinosy 2pekolcje 10,5l kotnik
|
|
|
moominek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 18, 2006, 13:59:42 » |
|
W moim akwa plywa 5 gurami i ok. 30 neonów i wszystko z nimi OK. Nie bija sie, kazde stadko zna swoje miejsce w akwa.
|
|
|
|
|
|
Akwa 350L, a w nim: bocje wpaniałe (3), gurami mozaikowy (1), razbory klinowe (9), neony inessa (9), molinezje (?), kirysy albinosy (3), zbrojnik niebieski (1), szczupieńczyki pręgowane (4), kosiarki (14), sum rekini (1)
|
|
|
|