Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Czy neony mogą być z gurami ???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy neony mogą być z gurami ???  (Przeczytany 4638 razy)
karzel
Nowy
*

« : Marzec 16, 2006, 12:33:35 »

Cześć mam akwarium 112l ze: skalarami (ale zamieżam się ich pozbyć), bocjami kubotaj, mieczykami i 1 górami dwuplamiastym (odmiana barwno-złota :twisted: ) czy gdybym usuną skalary (bo wiem że uważacie że mam zamałe akwarium na aż 4) mugłbym wsadzić kilka neonów czy  :!:  :!: górami by je zjadły  :?:  :?: a jeśli mógłbym neony to ile  :?:  :?:  aha i jeszcze czy otoski też mogły by być (wiem że otoski i neony to ryby stadne) :twisted:  :twisted:  :?:  :?: Z GÓRY DZIENKUJĘ  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

Obsada akwa

112l: 4 skalary, 1 górami dwuplamiasty, 3 mieczyki, 5 bocji kubotaj.

16l: 7 gupików.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 16, 2006, 14:39:57 »

Gurami nie powinno atakować neonków.
Pavlo86
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2006, 16:36:17 »

Mozesz bez problemu trzymac neonki razem z gurami.
Umnie w akwa nic zlego przy tym polaczeniu sie nie dzieje.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Marzec 16, 2006, 22:53:31 »

moga byc :!: nic im sie nie stanie :!:

P.S. to sa bocje KUBOTA a nie kubotaj
P.S.2 pisze sie GURAMI a nie górami
P.S.3 mowi sie DZIĘKUJĘ a nie dzienkuję

8317910

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #4 : Marzec 17, 2006, 15:45:27 »

No nie wiem. Gurami nie powinny nic zlego zrobić neonom. Należy tu sie zastanowaic czy neony nei zrobią nic złego gurami. Spotkałem sie tu kiedyś na forum z czymś takim że neonki zagryzły guramika i co calkiem sporego. Badź co bądź neony to przecież kąsacze. Z tego co pamientam to inni sie wypowiadali że to całkiem możliwe. Neonki tylko wygladają na takie łagodne a tak naprawde to terz potrafią się "bić". No nie wiem czy bym trzymał neony razem z gurami, może po moim poście ktoś sie wypowie i podpowie.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 17, 2006, 15:49:47 »

Autentyczny jest nawet przypadek, że neony zamęczyły bojownika. Wiesz, to zależy od konkretnej sytuacji. Nie ma żelaznych reguł, ale faktem jest, że neonki generalnie nie sprawiają takich problemów.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #6 : Marzec 17, 2006, 18:59:31 »

bez przesady nie robcie juz z neonkow seryjnych zabojcow :!: to sa przypadki ktore BAAAAAARDZO rzadko maja miejsce wiec pozostanmy przy fakcie ze neon to spokojna ryba :!:

8317910

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 17, 2006, 19:38:57 »

Nie ma to jak stado krwiożerczych neonów Wink Może jakiś film o tym nakręcić ? Wink
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Marzec 18, 2006, 13:28:41 »

neony zabiły bojka? no cos ty, to chyba miało byc na odwrót. ale i w to nie wierze. mój św. pamieci bojo nigdy by tego nie zrobił.

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
moominek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 18, 2006, 13:59:42 »

W moim akwa plywa 5 gurami i ok. 30 neonów i wszystko z nimi OK. Nie bija sie, kazde stadko zna swoje miejsce w akwa.

Akwa 350L, a w nim: bocje wpaniałe (3), gurami mozaikowy (1), razbory klinowe (9), neony inessa (9), molinezje (?), kirysy albinosy (3), zbrojnik niebieski (1), szczupieńczyki pręgowane (4), kosiarki (14), sum rekini (1)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: