Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie brzanki i ile do 60l??  (Przeczytany 8919 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 01, 2006, 20:16:55 »

o typ, brzanki do pyszczaków poruwnujesz?? dobry jesteś. Nawed niektóre pyszczakii mogą być trzymane w 100 litrach są to pyszczai yelow i chyba saluosi, ale dokładnie nie pamientam, a znów demasoni potrzebują min. 300litrów.

Takl samo jest u innych ryb, i terz u brzanek. Jeśli chodował byś same brzanki wysmukłe (ok 10sztuk) a one naprawde są małe, i ze 4 piskorki to z całą pewnością wystarczyło by 60 litrów, a jeśli by sie chciało więcej osobników to widomo większe akwarium (tak jak muwisz)

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Ziomal Kamil
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 01, 2006, 20:20:59 »

Komandos, boże to był tak zwany żart, środek stylistyczny (wyolbrzymienie) aby wytłumaczyć jedną żecz a ty odrazu naukowo to przyjmujesz, nadal myślę, że brzanki nie są dobre do 60L

126L
neonki czerwone
kiryski
kiryśnik
zbrojniki
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 01, 2006, 20:24:25 »

No wiesz ja sie domyślam że to był żart z twojej strony, bo jak widze nei jesteś taki głupi. Ale naprawde Ziomal, niektórym gatunkow wystarcza 60L, w tym także niektórym brzankom Tongue

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 02, 2006, 15:24:07 »

Mam prośbe moglibyście mi powiedzieć ile brzanek moge wpuścić do 112 litrowego akwarium?? Pytam bo nigdy nie miałem takeigo typowego akwarium a raczej "brzankarium". Planuje 20 brzanek sumatrzańskich i jak jakimś cudem uda mi sie gdzieś spotkac to 10 zielonych. Czyli 30 brzanek na 112 litrów czy to będzie ok?? Narazie sumatry są bardzo małe 1-2cm, ewentualnie jak by było za dużo to pozbył bym sie częsci jak by podrosły.

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 02, 2006, 16:29:47 »

wystarczy Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 02, 2006, 18:40:04 »

Acha, dzieki. Już fajnie wygląda jak sobie 10 pływa, bo narazie tyle mam a jutro dorzuce drugie 10 i bedzie 20. Powiem sprzedawcy zeby za wszelką cenę znalazł mi brzaneczki zielone chyba moje ulubione.

al
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 17, 2006, 16:54:13 »

Brzanka wysmukła      /Barbus capoeta/   5 cm
Brzanka cejlońska      /Barbus cuming/     5 cm
Brzanka kropkowana  /Barbus gelis/        4 cm
Brzanka motyla         /Barbus hustaerti/  4 cm
Brzanka wielkołuska /Barbus oligolepsis/   5 cm
Są to wszystko rybki stadne, spokojne nadają się do akwariów towarzyskich.
Akwa dość długie wyłożone żwirem o zaokrąglonych krawędziach,liczne rośliny pływające, wywłócznik, mech jawajski, rośliny sadzić z tyłu, zostawiając przy przedniej szybie wolne miejsce do pływania.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: