Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Fluval 204?????????  (Przeczytany 2254 razy)
BOJOWNIK
Nowy
*

« : Listopad 28, 2005, 18:42:11 »

Czesc wam mam pytanko na temat fluvala 204 kupilem go dzisiaj i chcialem sie dowiedziec jak czesto czysci sie taki filter bo nie mam pojecia czy sie jakos konserwuje go i wogule jakies szczeguly.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2005, 23:03:04 »

Swój kubełek czyszcze dwa razy do roku (czasami co 10 m-cy), ale filtr pracuje jako biologiczny, a na wlocie mam założony prefiltr. Jeśli filtr ma pracować jako mechaniczny to należy go czyścić częściej, a kiedy to widać po zmniejszonym przepływie.

385 l - dyskowce
andreasek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2006, 12:31:38 »

Jeśli mógłbyś powiedzieć jaki prefiltr zastosowałeś. Bo ja użyłem gąbki od filtra wewnętrznego i zapycha się ona po dwóch dniach. Użyć większej czy może coś innego?
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 09, 2006, 19:24:11 »

Odmulaj dokladnie dno, nie syp naraz za duzo zarcia i powinno byc OK. Mam taki filtr w akwa 112l i prefiltr plucze conajwyzej raz w tygodniu.

pozdrawiam
asmi
kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Luty 09, 2006, 19:38:09 »

ja mam prefiltr eheimowski i zatyka sie co wieczór.to normalne. dużo zależy czym wypchasz prefiltr, ja używam waty do wypychania misiów ,poduszek , oczywiście syntetyk Cool ,jest bardzo cienka także zatrzymuje wszystko.
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 10, 2006, 08:11:03 »

Cytat: kafarski
ja mam prefiltr eheimowski i zatyka sie co wieczór.to normalne. dużo zależy czym wypchasz prefiltr, ja używam waty do wypychania misiów ,poduszek , oczywiście syntetyk Cool ,jest bardzo cienka także zatrzymuje wszystko.

Nie bardzo rozumie co znaczy wypchac prefiltr. Ja jako prefiltra uzywam gabke, ktora zalozona jest na wlot i mniej wiecej raz w tygodniu ja pucuje. A przez te gabke na wlocie do kubelka zagladam conajwyzej raz na pol roku.

pozdrawiam
asmi
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #6 : Luty 10, 2006, 08:16:55 »

ja używam 304. nie mam prefiltra. gabki w kuble czyszczę co 3-4 tygodnie. wtedy również myję zawory. wkłady płuczę raz na dwa miesiące. mniej więcej w tym samym czasie czyszczę wszystkie rurki.
z tym że dno odmulam co tydzień, a  pielęgnice dostają tyle papu, aby nie walało się po akwa.

gg:1384140
Mike
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 13, 2006, 13:00:06 »

witam, ja mam 204 do akwa 160 litrów i jestem bardzo zadowolony, czyszczę go co ca 6 miesięcy (co tydzień przy upuszczaniu wody odmulam dno).

zbiornik: 160l
3 skalary
4 mieczyki
6 glonojadów
3 bocje wspaniałe

GG:1771878
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: