Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neony - pokarm  (Przeczytany 2586 razy)
mati
Zainteresowany
**

« : Styczeń 31, 2006, 19:22:12 »

Z racji iż są to moje pierwsze tego rodzaju rybki chciałbym abyście wypisali mi wszystkie łatwo do kupienia pokarmy którymi moge karmic zarowno neony jak i rozbory klinowe. Napiszcie dokładnie nazwe , jutro wybiore sie do sklepu i zrobie zakupy.

102 litry
* 16 neonów inessa
* 12 rozbor klinowych
* parka ramirezek
* kiryski i otoski
kryptokoryny, anubiasy, amazonki
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2006, 19:43:09 »

napewno jakieś mrożonki które są dostępne u ciebie w sklepie np. ochotka, wodzień, cyklop, serce wołowe i inne tam takie.
z suchych to polecam, z firmy Tetra, ale skoro sklep nie dysponuje takimi to trudno. No wiesz trudno jest powiedzieć co masz kupić skoro nie wiemy co jest na półkach sklepu zoologicznego. Najlepiej zamów w internecie, tam jest wszystko, wtedy będzie mozna ci poradzić.
Polecam sklep Akwazoo, mają wszystko i niedrogo.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
mati
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2006, 21:26:10 »

Leniwiec mam do ciebie prośbe weź wypisz mi z tego sklepu akwazoo które produkty mam kupić. Jutro zamówie
Z gory dziekuje

102 litry
* 16 neonów inessa
* 12 rozbor klinowych
* parka ramirezek
* kiryski i otoski
mati
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2006, 15:09:46 »

chciałem napisać komandos zamiast leniwiec sorki

102 litry
* 16 neonów inessa
* 12 rozbor klinowych
* parka ramirezek
* kiryski i otoski
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2006, 15:33:17 »

prawda lepiej zamowic :!: pewniejsze to niz kupowanie na slepo :!: ale ochotka powinna byc u ciebiew zoologu :!: no i tetra lub tropical suche pokarmy :!:

8317910

mati
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Luty 01, 2006, 18:01:43 »

Zgadza się powiem ci że wybór jest dosyć duży mam w mieście okolo 10 sklepow zoologicznych tylko nie wiem co kupic neonkom i rozoborm.
Ochotke mam i suchy pokarm tropicala ale uwazam ze to mało

102 litry
* 16 neonów inessa
* 12 rozbor klinowych
* parka ramirezek
* kiryski i otoski
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #6 : Luty 01, 2006, 18:14:27 »

ty LENIWIEC a weś se kurde sam poszukaj. Tam jest mnustwo karm. Napewno sobie coś wybierzesz. Polecam z firm JBL i tetra. Weś jakiś roślinny a drugi mięsny, o i może jakiś wybarwiający np. Tetra Pro colour.

ktoś napisał że powinny być w sklepach suche karmy i z firmy tetry Wink u mnie to tylko z tropicala wszystko   :evil:

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
diego74574
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 04, 2006, 22:47:19 »

Neony są wszystkożerne warunek jest jeden musi to być pokarm drobny, roztarty lub posiekany dostosowany do ich gębów, no i żeby pomału opadał na dno ale i z dna też jedzą tylko nie z powierzchni.
Para aqa
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Luty 05, 2006, 21:47:11 »

kup im jedzienie dla bojownikow Cheesy moje welony to jedza ;p
szef1992
Gość
« Odpowiedz #9 : Luty 07, 2006, 15:16:12 »

Chyba to nieodpowiednie miejsce, ale to drobne pytanko a nie chciałem zaśmiecać forum nowym tamat: Bowiem, wziełem się do rozmnażania Neonków innesa. Jakąś godzine - dwie temu wpuściłem do akwa tarliskowego 15l z wmiare miękką wodą (25% - destylowana, 55%- gotowana, 20% - z kranu), samca i samiczkę neonków na dole akwa jst siatka na "stelarzu". Zaciemniłem akwarium i czekam Cheesy. Jak zaglądałem, to nie zaobserwowałem nic poza tym że bardzo blisko siebie pływają i wygląda to jakby sie bawiły. Ale pewnie do tarło podejdą dopiero wieczorem lub w nocy. No ale do rzeczy... w razie jakby była ikra i wykluły się larwy to czym je karmić ? Coś co bęe mógł łatwo dostać w zoologicznym sklepie ! A potem jak troszke dorosną to suchymi i ochotką (tak karmie, ochotka - raz na dwa dni) jak dorosłe ?
bakuMGK
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Luty 07, 2006, 15:43:13 »

micro :!:

8317910

szef1992
Gość
« Odpowiedz #11 : Luty 07, 2006, 16:19:15 »

Masz na myśli nicienie ? Świerzo wyklute neony nie zjedzą nicieni... czytałem... poźniej owszem...ale co dawać po wykluciu ? Artemie ? To ta sól tropicala Tongue Gdzieś to widziałem...
bakuMGK
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Luty 07, 2006, 22:31:29 »

artemia tez moze byc :!:

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: