Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Czym można karmić welonki zamiast "tradycyjnego" p
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czym można karmić welonki zamiast "tradycyjnego" p  (Przeczytany 7970 razy)
jusytka
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 10, 2006, 21:45:10 »

Dziś spróbowałam z brokułami, ale im smakowały Smiley Ciagle jednak nie wiem jak mam je karmić tzn. moze byc tak? : rano sałata, w południe pół kostki serc, a wieczorem brokułki?
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #16 : Luty 11, 2006, 11:05:13 »

moze im sie to znudzic :!: serca zamieniaj co jais czas na ochotke lub wodziela, a z ta salata i brokulami codziennie to bym sie mocno zastanowil...znajdz cos lepszego :!: raz dziennie albo salata albo brokuly jak najbardziej ale nie tak jak napisalas :!:

8317910

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Luty 11, 2006, 15:11:57 »

Tak, dawaj im więcej serca i ochotki, a otłuścisz tylko wątrobę, co w efekcie prowadzi do śmierci ryby. Ochotka czy serce jedynie od czasu do czasu. Podstawowym pokarmem dla karasi jest pokarm roślinny. To jest taka ryba, że zje wszystko, nawet to co jej szkodzi. Zresztą jak człowiek...
jusytka
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Luty 11, 2006, 16:40:21 »

One rzeczywiscie jedzą wszystko ... do tej pory spróbowałam z sałatą, brokułkiem, groszkiem, mięskiem (surowym i gotowanym), jajkiem ... Jak narazie wszystko im smakuje Smile Staram sie trzymać zasady - dawać tyle, by mogły zjesc wszystko w kilka minut Karmię je dwa lub trzy razy dziennie.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #19 : Luty 11, 2006, 17:33:31 »

Cytat: jusytka
One rzeczywiscie jedzą wszystko ... do tej pory spróbowałam z sałatą, brokułkiem, groszkiem, mięskiem (surowym i gotowanym), jajkiem ... Jak narazie wszystko im smakuje Smile Staram sie trzymać zasady - dawać tyle, by mogły zjesc wszystko w kilka minut Karmię je dwa lub trzy razy dziennie.

i tak trzymaj. im bardziej urozmaicona dieta tym lepiej

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: