Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: W kwestii organizacyjnej.  (Przeczytany 1774 razy)
Zorro
Nowy
*

« : Marzec 22, 2006, 11:33:07 »

Ja tak niesmialo zaproponuje jesli mozna, wielu "nowych" rejestruje sie tylko po to aby zapytac ile do mojego 20l, ile do 30 do 40 50 100 i 500, ile jeszcze moge dodac, ile moge miec, jakie, ktore.
Sa to pytania jak najbradziej na miejscu bo to to forum jest ale mzoe zorganizowac pod jednym tematem kwestie wlasnie ile rybek do kuli, 20, 30, 40, 50, 60 100 200 i tak dalej, jakie rybki moga byc do malego akwa a jakie do 120l, ktore gatunki, ktore czuja sie razem dobrze a ktoree sie wykluczaja, ktore mniej wiecej wymagaja tych samych temperatur, pozywienia, zwiru, roslin itp. To tyle co chcialem rzec.
Pozdrawiam i czekam na Wasze zdanie w tej kwestii.
Wojo

Zorro to ja.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2006, 13:29:52 »

Cytat: Zorro
ile rybek do kuli

żadnych :!:
Cytat: Zorro

ktore gatunki, ktore czuja sie razem dobrze a ktoree sie wykluczaja, ktore mniej wiecej wymagaja tych samych temperatur, pozywienia, zwiru, roslin itp.
Wojo

Tutaj wydaje mi sie, że każdy powinien troszkę poczytać o rybkach i dowiedzieć się co do ich wymagań

Na pewno wyszukiwarka na bazie jaką już mamy w dziale Ryby mogłaby ułatwić sprawe (np. pokaz mi rybki z zakresu temp a i b)

Jeszcze jest opcja szukaj - jak sam pisałeś tematów takich jest mnóstwo więc pewnie znalazłby się ktoś z podobną obsadą. Jeśli nie to popatrzeć co inni proponują i wyciągnąc jakieś wnioski z tego i porównać ze swoją obsadą

Zorro
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 22, 2006, 16:11:54 »

Dziekuje Ci Seboos, ale ja nie pytalem tylko proponowalem, proponowalem dlugoterminowe rozwiazanie nie zas pytalem co mozna co nie.
Wojo

Zorro to ja.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2006, 16:27:35 »

Zorro, wystarczy dobrze poszukać. Temat obsady był u nas poruszany wielokrotnie i powiedziano tutaj prawie wszystko Wink
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2006, 22:34:54 »

Wg mnie to raczej bez sensu. To przedewszystkim że ludzie nie pytają sie o to co moge mieć tylko kryje sie za tym pytanie ja bym chciał mieć taką rybke i czy będe umiał ją utrzymac  w zdrowi w akwarium. Prawda jest taka że możliwości akwariów nawet 25 litrowych u wielu z nas są różne stąd nie łatwo to jakoś ujednolicić.
Pozatym każdy kto osobno zada pytanie ma pewność co do tego że udzielamy porad włąśnie jemu i jego akwarium.
Pozatym ten dział po to włąśnie służy aby zadawali pytania zarówno początkujący jak i ci bardziej obeznani z tematem. Bez ograniczeń ale oczywiście też nie do przesady Wink Pozdr.

112,25
Zorro
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 23, 2006, 15:26:45 »

Nie wiem czemu Tramal ale znowu mnie zaskoczyles, masz racje, zgadzam sie Ztoba jesli ktos pyta trzeba go potraktowac indywidualnie, mnie chodzilo oczywiscie ze ktos zielony zadaj pytanie :jaka obsada do 20 czy 50" to juz istnieje jakis standard, wiec wlasnie tak, ale masz racje nalezy zawsze traktowac kazdego uprzejmie i powaznie.
Pozrawiam
Wojo

Zorro to ja.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: