Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jak dobrac gurami  (Przeczytany 1519 razy)
madziarra
Nowy
*

« : Styczeń 28, 2006, 13:30:17 »

witam.
Jestem początkująca osobą jezeli chodzi ochowdowle ryb. pomaga mi brat. mam 140l akwarium i chce w nim miec gurami. tylko ze ja chcialamrozne, tzn niebieskie zlote dwuplamiste, podobno to jeden i ten sam gatunek. czy moge tak zrobic i jakiego samca jezeli moge, tzn z jakiego koloru. a i ile tych rybek do takiego akwa moge wpuscic
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2006, 14:47:44 »

tak to jest jedno i to samo :!: ja do takiego baniaczka ze 3 parki bym wrzucil, ale lepiej jak po parce z kazdego koloru jak chcesz rozne :!: proponuje ci jeszcze gurami mozajkowego  :!: bardzo wdzieczna rybka :!:

8317910

madziarra
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2006, 20:03:22 »

hmmm, wlasnie na innym forum wyczytalam ze jak wpuszecz 3 parki to samce sie zatłuką co nie jeste pewne ale berdzo prawdopodobne, doradzono mi jednego samca i 3 samiczki czyli np zloty samiec zlota samica marmurowa samica i dwuplamista samica, ze to jest najbezpieczniesjsze i ze samiec zloty rowni dobrze moze sie skrzyzowac z niebieska dwuplamista jak i zlota gdyz jest to jeden gatunet rozniący sie jedynie kolorami, jak glupiki np. czy to prawda wedlug ciebie>?
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2006, 22:45:17 »

tak moga sie krzyzowac  :!: wychodza wtedy takie fajne niebieskie rybki ze zlotawymi koncowkami pletw Cheesy to osobiscie radzilbym ci kupic samca gurami dwuplamistego(obojetnie zloty,marmurkowy)ze 2 samiczki(tez obojetny kolor) i w takim samym stosunku gurami mozajkowe :!: mi sie one bardziej podobaja niz dwuplamiste i sa mniej agresywne :!:

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: