Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « chce założyć akwarium około 240 l
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: chce założyć akwarium około 240 l  (Przeczytany 2102 razy)
COCOLINO
Nowy
*

« : Styczeń 17, 2006, 20:29:38 »

prosze o pomoc chciałbym sie dowiedzieć jaki byłby najlepszy wybór ryb myślałem o paletkach ale raczej sobie nie poradze. A moze skalary z jakimi rybami moge go trzymać Huh?? :?:  :?:  :?:
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2006, 20:34:58 »

Jeżeli to twoje pierwsze akwarium, to rzeczywiście lepiej weź się za skalary Smiley Do skalarów jakieś stadko większych rybek np. żałobniczki. Ale propozycji jest tego strasznie dużo, zastanów się najpierw jakie ryby ci się podobają, to wtedy możemy już ci coś doradzić Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
COCOLINO
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2006, 20:37:13 »

no właśsnie podobają mi się skalary ,moge ja trrzymać z gurami mozajkowyni i neonami?Huh??
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2006, 21:09:36 »

Gurami to inny biotop, a neonki mogą zostać przez skalary zjedzone. O problemie trzymania skalarów z neonami pisaliśmy tu już sporo. Przy prawidłowo prowadzonej hodowli problemów nie powinno być żadnych. A jeszcze wracając do gurami - można je trzymać razem, ale moim zdaniem to nieciekawie wygląda. Raczej zdecydowałbym się na jeden biotop.
COCOLINO
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2006, 21:18:06 »

czyli Huh?? jaki rybki ze skalarami Huh i jeszcze jedno gdzie mozna nabyć skalara w odmianie welon??? z gOry dziękuje
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2006, 22:04:19 »

Gdzie nabyć skalary odm. weloniaste - nikt ci tutaj nie powie, poszukaj je w zoologach Smiley Do skalarów dałbym OSOBIŚCIE :

- żałobniczki
- kiryski (duże stadko)
- zbrojniki niebieskie
- błyszczyki jakieś
- żyworódki (mieczyki, mollys)

ale to takie moje zdanie Smiley

Ze skalarami możesz łączyć ryby, które mają min. 5cm, nie mniej.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
ies
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 21, 2006, 01:53:19 »

Własnie...mam podobny problem...posiadam akwarium 240l- chciałabym trzymac skalarki...razem z nimi pielęgnice skośnopręgie...lub ziemiojady... nie wiem czy nie jest to głupi pomysł!!
A mniejsze rybki takie jak ramirezki i kiryski miałyby szanse przetrwac ?

240l-malawi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: